Jela bez mesa

SUPER HRSKAVO! Ako imate samo 2 krompira napravite ovo ukusno jelo i oduševite čitavu porodicu, BRZO I LAKO! (VIDEO)

Za jedan savršeno ukusan obrok potrebni su vam sastojci koje sigurno već imate u domu.

bySrećna Republika

18.04.2023 08:01

SUPER HRSKAVO! Ako imate samo 2 krompira napravite ovo ukusno jelo i oduševite čitavu porodicu, BRZO I LAKO! (VIDEO)
Printscreen/Youtube/@quicksimpledelicious1

Verovatno poznajete malo ljudi koji ne vole makar jedno jelo od krompira, budući da je u pitanju namirnica za koju se slobodno može reći da je jedna od najupotrebljivanijih na našim prostorima. U pitanju je povrće od kog se mogu pripremati ukusna predjela i salate, ali i čorbe i glavna jela. Ukoliko vam nedostaje ideja šta biste mogli da pripremite za ručak ili večeru, a što ćete učiniti nikad brže i lakše, mi vam donosimo recept za najhrskaviji krompir koji će sigurno ostaviti bez reči sve članove vaše porodice

Kako se kaže u snimku ovog recepta, dovoljno vam je samo dva krompira i već imate spreman obrok. A evo o čemu je reč. 

Sastojci:  

  • dva veća krompira
  • so i biber
  • mlevena, crvena paprika
  • 2 supene kašike parmezana
  • 10-12 kafenih kašičica krompirovog skroba
  • kafena kašičica peršuna
  • maslinovo ulje
  • 100 grama rendane mocarele

Priprema: 

Oljuštiti i dobro oprati krompir, a zatim ga iseći na "fine", ravnomerne kolutove. Njih ponovo dobro isperite u činiji čiste vode, a zatim i dobro ocedite. Krompir posolite i pobiberite po ukusu, a zatim mu dodajte i parmezan i mlevenu papriku. Na kraju dodajte 10-12 kafenih kašičica krompirovog skroba i kašičicu peršuna. Sve lepo izmešati. Ostaviti da odstoji 5-7 minuta kako bi se iz krompira ocedila sva voda i još jednom dobro sve izmešati. Sipati malo maslinovog ulja na hladan tiganj, a zatim krugove krompira ređati tako da jedan ide malo preko prethodnog i sve tako ukrug. Iskoristite polovinu krompira.

Uključiti na temperaturu srednje jačine, a kad čujete da je ulje počelo da "cvrči", poklopite tiganj i potpuno smanjite toplotu ringle. Na svakih 5-7 munuta sa poklopca tiganja ubrusom ukloniti ostatke pare kako bi krompir ostao hrskav, a zatim ga vratiti na tiganj. Postupak ponavljati sve dok krompir ne bude gotov. (Proverite čačkalicom). Kada je mekan okrenite "palačinku" od krompira da se dopeče i sa druge strane 2-3 minuta. Izvadite jelo na deblji ubrus da se ocedi. 

Postupak ponoviti s preostalim krompirom, a kada je upržen po njemu pospite 100 grama mocarele. Prvobitno isprženu "palačinku" od krompira vratite u tiganj preko mocarele i ostavite da se prži na tihoj vatri dok se mocarela ne istopi. Po potrebi okrenite "palačinku". 

Uživajte! 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)