Jela bez mesa

OVAKO SPREMAM HLEB 20 GODINA I UVEK ISPADNE ODLIČNO: Probajte recept za najmekše testo koje će vas raspametiti!

Ovo je najbolji recept za hleb, nemojte nam verovati na reč, probajte!

bySrećna republika

20.03.2023 08:01

OVAKO SPREMAM HLEB 20 GODINA I UVEK ISPADNE ODLIČNO: Probajte recept za najmekše testo koje će vas raspametiti!
Foto: Printscreen/ YouTube/FastEasyRecipes

Mekano, ukusno i prelepo - sinonimi su za očekivano dobar doručak. Jeste li onaj tip domaćica koje vole sve domaće ili vam je pak lakše da kupite i servirate? Koji god da ste "tip" ne osuđujemo, samo navodimo da zbog ovog recepta morate napraviti izuzetak. Ako nemate vremena da danas napravite ovo čudo od hleba, recept sačuvajte, trebaće vam za kasnije.

Sastojci: 

  • čaša vode
  • 10 grama kvasca
  • 10 grama soli
  • 10 grama šećera
  • 60 mililitara ulja
  • 200 mililitara mleka
  • 600 grama brašna
  • puter ili margarin

Priprema: 

Prvi korak:

U vodu sipajte kvasac, so, šećer i ulje. Sve promešajte ručnom mutilicom. Pokrijete nečim i ostavite tako 10 minuta.

Drugi korak:

U 200 mililitara mleka sipajte pola kašike soli. Umutite ručnom mutilicom, pa prespite u činiju sa kvascem. Sve sjedinite. Prosejano brašno direktno dodajte u činiju. Mesite testo rukama, a ako se previše lepi onda dodajte još malo brašna. Ne više od 50 grama. Formirajte lopticu od testa i ostavite pokrivenu narednih 45 minuta.

Treći korak:

Premesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini, pa ga podelite nožem na 12 delova. Napravite lopticu od svakog testa.

Foto: Printscreen/ YouTube/FastEasyRecipes

Dvanaest loptica natopite s 12 kockica margarina

Četvrti korak:

Puter ili margarin sobne temperature podelite na 12 delova, odnosno malih kockica. Utapkajte margarin po sredini rukama kao na fotografiji iznad. Onda preko stavite drugu lopticu, pa onda i treću. Ključno je da od tri loptice napravite jednu veću i tanju lepinjicu.

Peče se na ugrejanom tiganju po tri minuta sa svake strane dok ne porumeni. Dok se jedna strana peče drugu malo izbockajte čačkalicom. Kako autorka recepta objašnjava, taj način pripreme nikada je nije “izneverio”, zato ga obavezno probajte. 

Prijatno!

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)