Jela sa mesom

SOČNO I ZDRAVO: Piletina u pavlaci koja se topi u ustima!

Obrok koji se jednostavno sprema a u njemu se uživa svim čulima.

19.03.2023 08:01

SOČNO I ZDRAVO: Piletina u pavlaci koja se topi u ustima!
printscreen

Najomiljenije među svim starosnim grupama, pileće meso nije samo lako dostupno, već je i veoma hranljiva i zdrava namirnica ako se konzumira u pravim količinama. Ono ima idealnu nutritivnu vrednost. Čak 100 grama piletine sadrži 215 kalorija. Od toga 18 grama su proteini koji su važni za rast i razvoj različitih organa u telu, dok 4 grama su zasićene masti koje štite od povišenog holesterola.  Meso je dobar izvor cinka, magnezijuma, kalijuma, natrijuma, gvožđa, kalcijuma, kao i tiamina, riboflavina i vitamina C, A, E, D, K, B6 i B12.

Zbog toga se belo meso treba što češće da jedemo a ono je pogodno jer se može praviti na bezbroj načina. Jedan od omiljenih jeste belo meso u pavlaci. 

Srećna Republika donosi vam recept za ovaj ukusan obrok. Sastojci koji su navedeni su potrebni za jednu osobu, ako pravite za više njih udvostručite količinu.

Sastojci:

  • 200 gr pilećeg mesa bez kosti i kožice (belo meso, batak)
  • jedna  manja glavica crnog luka
  • suvi začin, so, biber, ulje
  • 200 ml neutralne  pavlake za kuvanje

Priprema:

Crni luk sitno iseckati, začiniti suvim začinom, dodati malo ulja i vode i dinstati dok luk ne postane staklast. Njemu dodati iseckano na kockice pileće meso, malo vode, da ogrezne i ostaviti da se krčka dok sve voda ne ispari. Kad je gotovo i voda ispari dodati pavlaku, malo soli i bibera. Uz ovo jelo idealno ide obaren i začinjen mladi krompir.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)