Jela sa mesom

PITA S MESOM OD GOTOVIH KORA: Spremna za tren, a bukvalno ćete je obožavati!

Pravi specijalitet domaće kuhinje po ovom receptu uvek uspe.

02.03.2023 08:01

PITA S MESOM OD GOTOVIH KORA: Spremna za tren, a bukvalno ćete je obožavati!
Shutterstock

Razne vrste pita su jedno od oniljenih jela većine ljudi u Srbiji. Brzo i jednostavno se prave od gotovih kora, a moguće su brojne kombinacije. Ovog puta Srećna republika vam poklanja jednostavan recept za pitu sa mesom koja uvek uspeva.

Brzo i jednostavno se priprema, a vrlo je sočna i ukusna. Možete je peći u običnom plehu, saviti poput bureka u okruglu tepsiju, a osim toga je možete jesti za doručak, večeru ili napraviti kao predjelo za neko slavlje.

Sastojci:

  • 500 g gotovih kora za gibanicu
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • vegeta, biber i začini po ukusu 
  • pola šolje ulja
  • 2 dl vode

Priprema:

Luk očistite, iseckajte na sitne kockice i prodinstajte na malo ulja. Kad postane staklast dodajte meso i dinstajte dok se ne uprži. Dodajte vegetu, malo bibera i začine po želji. U manju posudu sipajte ulje i dodajte oko 2 dl vode. Na radnu ploču stavite jednu koru, isprskajte je prstima, pa odozgo stavite drugu i ponovite postupak, a potom i treću koru koju ne prskate mešavinom ulja i vode. Kašikom rasporedite meso, urolajte koru i složite je u podmazan pleh. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Ostatkom ulja i vode isprskajte kore i ubacite ih u zagrejanu rernu. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta dok kora ne dobije finu, zlatnu boju. Izvadite iz rerne i ostavite da se pita ohladi pre nego što je isečete.

Pitu možete služiti uz jorgurt ili kiselo melko.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)