U moru recepata Srećna Republika se opredelila za ovaj koji možete kombinovati bilo uz testeninu ili uz pire krompir. U pitanju su ćufte u paradajz sosu, jelo koje se lako sprema a generacije su na njemu odrasle. Konkretan obrok koje su nam spremale mame i bake, a koji ništa manje popularan nije ni danas.
Sastojci:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- jaje
- glavica crnog luka, sitno iseckanog
- 3 češnja belog luka sitno iseckanog
- 2 kašike prezli
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- kašika ulja
- so
- biber
- 2 kašičice slatke mlevene paprike
Sos:
Priprema:
Izmešati sve navedene sastojke za ćufte i ostaviti najmanje pola sata u frižideru, zatim oblikovati loptice željene veličine.
Sos: Propržiti malo brašno na ulju, dodati pasirani paradajz, izmešati i polako dodavati vodu, najbolje je da sami odrediti gustinu sosa, zatim dodajte začine. Čim proključa, dodavati jednu po jednu lopticu mesa, smanjiti temperaturu i kuvati oko 40 minuta.
Prijatno!
Komentari (0)