Uoči prednovogodišnjih praznika, ne morete da trčite do obližnje prodavnice, niti da poručujete hranu. Kvalitetan obrok možete da imate i u toplini svog doma. Možda vam je dosadilo meso koje spremate na ustaljene načine, iz tog razloga Srećna Republika vam donosi recept za Karađorđevu šniclu.
Sastojci:
- 200 g svinjskih šnicli
- 150 g prezli
- 100 g kajmaka
- 100 g brašna
- 100 g sira trapist
- 2 jaja
- 80 g stišnjene šunke
- 3 dl ulja
- so po izboru
Navedeno sastojci biće vam potrebni za šniclu po osobi. Koliko osoba planirate na ručku, toliko puta uvećajte sastojke.
Priprema:
Las kare je deo svinjskog mesa koji je najpogodniji za pripremu ove šnicle, ali to ne znači da ne možete da je napravite i od nekog drugog dela svinjetine. Kad lupate šniclu, nemojte je lupati sa one strane sa koje je sečena, jer će se tako najverovatnije raspasti, već sa suprotne.
Isecite trapist na štapiće. Na donju ivicu filea stavite stišnjenu šunku, pa trapist. Preko trapista rasporedite kajmak. Urolajte šniclu, pa krajeve uvijte ka unutra.
U posudi sa ovalnim dnom umutite jaja. Šniclu uvaljajte u brašno, u jaja, pa u prezle. Da bi pohovanje bilo bogatije, šniclu ponovo umočite u jaja i uvaljajte u prezle. Na kraju šniclu još malo pritisnite dlanovima kako bi se sastojci u pohovanju bolje sjedinili.
Možda vas zanima…
U malo dubljoj posudi zagrejte ulje i pržite šniclu na umerenoj temperaturi oko 20 minuta. Ukoliko je potrebno, okrećite šniclu u toku prženja.
Uživajte!
Komentari (0)