Većina istinskih ljubitelja pilećeg mesa složiće se da su pileća krilca ta koja se, spremljena na pravi način, mogu nazvati pravim specijalitetom. Njihov neverovatan ukus posebno je primamljiv gurmanima, a zdrav su obrok kada su pripremljena u rerni, a ne na ulju. Ukombinovana sa povrćem, kao što je krompir, to jelo će vam otvoriti sva čula, kako mirisom dok se sprema, tako i ukusom.
Sastojci:
- 650 g krompira
- krilca (količina po želji)
- ulje
- so, vegeta, aleva paprika, kurkuma
- rezanca
Priprema:
Krilca staviti u šerpu, naliti vodom, dodati vegetu, so i kurkumu i ostaviti ih da se kuvaju. Na drugoj strani u dubljoj posudi iseći na duguljaste parčiće krompir, sipati preko njega malo ulja, aleve paprike i vegete i dobro promešati rukom kako bi se svi sastojci lepo sjedinili.
U jedan pleh ili vatrostalnu posudu pri dnu naliti supu od krilaca u kojoj su se kuvala, a onda isipati mariniran krompir. Lepo ga izručiti u posudu i preko njih poređati krilca. Zatim preko svakog od njih kašičicom prvo posuti alevu papriku, a zatim i vegetu i kurkumu i staviti sve da se peče na 180 stepeni Celzjusovih.
Preostali bujon od krilaca staviti opet na vatru, dodati rezanca i skuvati pileću supu kao toplo predjelo.
Prijatno!
Komentari (0)