Jela sa mesom

PEČENI KROMPIR S KRILCIMA: Najukusniji nedeljni ručak od samo 4 sastojka

Ovako spremljena krilca idealan su obrok za celu porodicu.

04.12.2022 07:01

PEČENI KROMPIR S KRILCIMA: Najukusniji nedeljni ručak od samo 4 sastojka
Srećna republika

Većina istinskih ljubitelja pilećeg mesa složiće se da su pileća krilca ta koja se, spremljena na pravi način, mogu nazvati pravim specijalitetom. Njihov neverovatan ukus posebno je primamljiv gurmanima, a zdrav su obrok kada su pripremljena u rerni, a ne na ulju. Ukombinovana sa povrćem, kao što je krompir, to jelo će vam otvoriti sva čula, kako mirisom dok se sprema, tako i ukusom.

Sastojci:

  • 650 g krompira
  • krilca (količina po želji)
  • ulje
  • so, vegeta, aleva paprika, kurkuma
  • rezanca

Srećna republika

Krompir u plehu sa krilcima je pravi specijalitet

Priprema:

Krilca staviti u šerpu, naliti vodom, dodati vegetu, so i kurkumu i ostaviti ih da se kuvaju. Na drugoj strani u dubljoj posudi iseći na duguljaste parčiće krompir, sipati preko njega malo ulja, aleve paprike i vegete i dobro promešati rukom kako bi se svi sastojci lepo sjedinili.

U jedan pleh ili vatrostalnu posudu pri dnu naliti supu od krilaca u kojoj su se kuvala, a onda isipati mariniran krompir. Lepo ga izručiti u posudu i preko njih poređati krilca. Zatim preko svakog od njih kašičicom prvo posuti alevu papriku, a zatim i vegetu i kurkumu i staviti sve da se peče na 180 stepeni Celzjusovih.

Preostali bujon od krilaca staviti opet na vatru, dodati rezanca i skuvati pileću supu kao toplo predjelo.

Prijatno! 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)