Jela sa mesom

PILEĆI PAPRIKAŠ SA KROMPIROM: Nedeljni ručak po receptu naših baka (FOTO)

Uz pomoć nekoliko sastojaka, napravite ukusan paprikaš, baš kao onaj koji smo jeli kod naših baka.

01.12.2022 07:00

PILEĆI PAPRIKAŠ SA KROMPIROM: Nedeljni ručak po receptu naših baka (FOTO)
Foto: Shutterstock

Pileći paprikaš je delikates koji vrlo dobro poznaju gurmani,a često su ga pravile i naše bake. Međutim, sada možete videti i domaćice koje ga rado pripremaju deci jer važi za zdrav obrok koji je itekako poželjno da se jede tokom hladnih dana. Evo kako ga pripremiti.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 300 gr graška (ukoliko želite)
  • 450 ml vode
  • jedna veća šargarepa
  • 250- 300 g piletine
  • nekoliko čeri paradajza
  • pola kašike mlevene slatke paprike
  • so
  • vegeta
  • crni luk manja glavica ili pola glavice
  • mala šolja ulja

 

Priprema: 

U šerpu naliti ulje i izdinstati prethodno iseckan crni luk. Kada se karamelizuje dodati iseckanu piletinu na manje komade. Dodati šargarepu, paradajz i krompir i sve to dinstati na tihoj vatri oko desetak minuta. Zatim sipati začine i alevu papriku i naliti vodom da ogrezne. Ostaviti da se krčka a vatra se može pojačati. S vremena na vreme proveravati da li jelo ima dovoljno vode, a najbolje kada ona prekriva svo povrće u šerpi. Kada je jelo kuvano, ispasirati krompir kako bi čorba dobila na gustini.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)