Pileći paprikaš je delikates koji vrlo dobro poznaju gurmani,a često su ga pravile i naše bake. Međutim, sada možete videti i domaćice koje ga rado pripremaju deci jer važi za zdrav obrok koji je itekako poželjno da se jede tokom hladnih dana. Evo kako ga pripremiti.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 300 gr graška (ukoliko želite)
- 450 ml vode
- jedna veća šargarepa
- 250- 300 g piletine
- nekoliko čeri paradajza
- pola kašike mlevene slatke paprike
- so
- vegeta
- crni luk manja glavica ili pola glavice
- mala šolja ulja
Priprema:
U šerpu naliti ulje i izdinstati prethodno iseckan crni luk. Kada se karamelizuje dodati iseckanu piletinu na manje komade. Dodati šargarepu, paradajz i krompir i sve to dinstati na tihoj vatri oko desetak minuta. Zatim sipati začine i alevu papriku i naliti vodom da ogrezne. Ostaviti da se krčka a vatra se može pojačati. S vremena na vreme proveravati da li jelo ima dovoljno vode, a najbolje kada ona prekriva svo povrće u šerpi. Kada je jelo kuvano, ispasirati krompir kako bi čorba dobila na gustini.
Komentari (0)