Jela sa mesom

MESO NIKADA NIJE BILO UKUSNIJE: Najsočniji svinjski vrat

Ručak za manje od 1.000 dinara, a uživaćete u svakom zalogaju.

07.11.2022 08:00

MESO NIKADA NIJE BILO UKUSNIJE: Najsočniji svinjski vrat
Privatna arhiva

Šnicle od svinjskog vrata su specijalitet koji svi vole. Dobar izbor priloga uz ovo jelo je krompir, dok to može da bude i povrće po izboru, a Srećna Republika vam donosi jedan od proverenih recepta za najsočniji svinjski vrat.

Sastojci:

  • 500 g šnicli od svinjskog vrata
  • senf po ukusu
  • so po ukusu
  • biljni začin po ukusu
  • maslinovo ulje

Priprema:

Meso izlupajte i premažite smesom koju ste napravili od soli, suvog biljnog začina, senfa i maslinovog ulja. Ovako pripremljeno meso ostavite u frižideru da odstoji bar pola sata.

Vatrostalnu činiju dobro premažite uljem, poređajte meso, nalijte malo vode i poklopite vatrostalnim poklopcem ili folijom. Meso pecite 40 minuta, pa skinite poklopac i ostavite još nekoliko minuta da se peče kako bi porumenelo. Uz meso možete da dodate i krompire ili drugi prilog po želji. Poslužite toplo uz sezonsku salatu ili turšiju.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)