Šnicle od svinjskog vrata su specijalitet koji svi vole. Dobar izbor priloga uz ovo jelo je krompir, dok to može da bude i povrće po izboru, a Srećna Republika vam donosi jedan od proverenih recepta za najsočniji svinjski vrat.
Sastojci:
- 500 g šnicli od svinjskog vrata
- senf po ukusu
- so po ukusu
- biljni začin po ukusu
- maslinovo ulje
Priprema:
Meso izlupajte i premažite smesom koju ste napravili od soli, suvog biljnog začina, senfa i maslinovog ulja. Ovako pripremljeno meso ostavite u frižideru da odstoji bar pola sata.
Vatrostalnu činiju dobro premažite uljem, poređajte meso, nalijte malo vode i poklopite vatrostalnim poklopcem ili folijom. Meso pecite 40 minuta, pa skinite poklopac i ostavite još nekoliko minuta da se peče kako bi porumenelo. Uz meso možete da dodate i krompire ili drugi prilog po želji. Poslužite toplo uz sezonsku salatu ili turšiju.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)