Ukoliko želite da promenite jelo na dnevnom meniju, pileća džigerica je pravi izbor. Uz nju možete imati prilog po želji, a najčešći je krompir u vidu pirea ili pirinač. Možda vam nekada nije bila jedno od omiljenih izbora, ali uz recepte Srećne Republike situacija će se brzo promeniti. Osim što je laka za pripremu, džigerica je i veoma ukusna i hranljiva, a mnogi se slažu da je i jedan od najboljih boraca za dobru krvnu sliku.
Sastojci:
- kilogram pileće džigerice
- 4 glavice crnog luka
- 4 kašike zejtina
- 2 kašike vegete
- 1/2 l vode
Priprema:
Džigericu očistite, operite i naseckajte crni luk. Džigericu i luk stavite u šerpu u koju ste prethodno nasuli oko 4 kašike ulja. Prelijte sve vodom i začinite, pa šerpu poklopite i pustite da se krčka na jakoj vatri. Neprestano mešajte oko 10 minuta. Šerpu posle 30 minuta otklopite i uz mešanje čekajte da voda ispari. Servirajte uz prilog.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)