Kako da grašak bude savršeno gust, a da ne pravite zapršku? Dovoljna je samo jedna kašika ovog sastojka i jelo će biti kao iz najboljeg restorana!
Reč je o jednostavnom, ali moćnom dodatku - mirođiji, koja ne samo da pojačava ukus, već i prirodno zgušnjava jelo.
Ova varijanta graška je lagana za varenje, zdrava i puna ukusa, a priprema je toliko jednostavna da uspeva i početnicima u kuhinji. Savršen način da uživate u domaćem obroku bez suvišne masnoće i komplikacija.
Sastojci:
- 500 g graška
- 500 g svinjskog mesa
- 1 crni luk
- 1 praziluk
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 3 čena belog luka
- 1 kesica instant krem čorbe od graška
- suvi biljni začin, biber
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- malo mirođije
- 2 kašike kečapa
- 1 kašičica suvog vlašca
Priprema:
Na malo ulja propržite sitno seckan crni luk i praziluk, pa ih blago posolite. Kada omekšaju, dodajte meso isečeno na kockice i nastavite da pržite dok ne porumeni. Začinite po ukusu suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom, a ako volite pikantniji ukus, slobodno dodajte i prstohvat tucane ljute paprike ili vlašca.
Zatim ubacite sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Sve dobro promešajte, pa dodajte grašak. Ubacite malo mirođije, kašiku kečapa i nalijte vodom taman da pokrije sastojke.
shutterstock.com/V.Dr

Poklopite i kuvajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša. U međuvremenu pripremite supu od kocke ili domaću, dodajte malo mirođije i njom dolijte jelo po potrebi.
Kuvajte ukupno oko 30 do 45 minuta, dok ne dobijete gust i mirisan obrok pun ukusa. Zahvaljujući jednostavnim sastojcima i svežim začinima, ovaj grašak biće savršeno lagan, a opet hranljiv ručak koji svi vole.
Komentari (0)