Koliko puta su vas pitale mame ili bake šta biste želeli sutra za ručak. Zvuči li vam poznato? I koliko ste puta odgovorili da želite faširane šnicle? Upravo to je idealan obrok uz koji je dovoljno samo da izaberete prilog po želji. Uglavnom to bude krompir u nekoj varijanti, dok je jednako dobro i bilo šta drugo - grilovano povrće, bareno povrće, pečurke sa žara ili možda samo neki sos. Kako više ne biste čekali u redu za brzu i nezdravu hranu, krajnje vreme je da naučite sami da napravite meso na najidealniji, ali ujedno i najbrži način.
Sastojci:
- 500 gr mlevenog mesa
- veće parče hleba (natopljeno u vodi ili mleku)
- glavica crnog luka
- sitno seckani peršun
- 2 kašičica vegete
- jaje
- biber
- kašičica sode bikarbone (ravna)
Priprema:
Luk sitno iseckajte i pomešajte sa svim sastojcima, pa dobro umesite. Podelite smesu na 8 delova i napravite loptice, pa ih ostavite 2-3 sata u frižideru.
Peći na teflonskom tiganju na vrlo malo ulja.
I to je sve. Loptice možete da poređate po završetku pečenja na ubrus kako bi upili suvišnu masnoću.
Prijatan ručak!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)