Jela sa mesom

Tajni recept veštih domaćica: Piletina u BEŠAMEL SOSU!

Piletina u bešamel sosu probudiće sva vaša čula!

12.09.2022 08:00

Tajni recept veštih domaćica: Piletina u BEŠAMEL SOSU!
shutterstock.com

Bliži se vreme ručka ili večere i jede vam se nešto, ali vam ništa ne pada na pamet. Bešamel sos učiniće svako jelo ukusnijim! Bilo da ga pripremate kao dodatak preko povrća ili preko mesa, nikako nećete pogrešiti. Srećna Republika otrkiva vam recept za piletinu u bešamel sosu, koga ćete obožavati.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 0,5 dl mleka
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike brašna
  • kisela pavlaka
  • so, vegeta, biber po ukusu
  • prezle

Priprema:

Piletinu isecite na kriške i malo izlupajte tučkom za meso, posolite, dodajte malo bibera pa propržite na ulju sa obe strane, da porumeni.

Ulje sipajte u posudu, zagrejate, pa u to zagrejano ulje dodajte brašno. Brašno kratko propržite da dobije zlatnu boju. Potom dodajte mleko, malo posolite i dobro izmešajte da nema grudvica. Kuvajte do tačke ključanja uz stalno mešanje. Pavlaku dodajte kada je gotovo. Tiganj ili šerpu skinite sa ringle i dodajte pavlaku, pa dobro promešajte.

Ovako pripremljenim bešamel sosom prelijte piletinu, obilno pospite prezlama i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15-20 minuta.

Uživajte u ručku!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)