Turski menemen je slasan obrok od povrća i jaja u kojem ćete uživati. Sličan je domaćem bećarcu, samo sa još većom punoćom ukusa koje mu daju ljuta paprika i luk. Taj obrok jednostavno se sprema, a pritom je bogat vitaminima iz povrća. Svakako će vas zasiti tokom celog dana.
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 2 babure paprike
- 4 veća paradajza
- ljuta papričica
- 3 jajeta
- kašika mešavine začina
- po potrebi bibera
- po želji peršunovog lista
Pripema:
Povrće očistiti i oprati. Luk iseći na režnjeve, papriku na tanje trakice, paradajz oljuštiti i iseći na manje komade, a ljutu papriku na kolutiće. Na malo ulja dinstati crni luk, a kada postane staklast dodati papriku. Dinstati desetak minuta, dodati ljutu papriku, a zatim i paradajz. Začiniti i krčkati oko 15-20 minuta, zatim dodati jaja pa promešati da se sve sjedini. Krčkati nekoliko minuta i isključiti. Začiniti sitno sečenim peršunovim listom i poslužiti toplo.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)