Tetka Saveta

Očistite OGLEDALO pomoću samo JEDNOG sastojka koji svi imamo kod kuće! Rezultat je FANTASTIČAN! (FOTO)

Ovaj jednostavan trik pomoći će vam da neke od površina na kojima se sakuplja najviše masnoće i prljavštine, bukvalno zablistaju.

03.09.2022 13:01

Očistite OGLEDALO pomoću samo JEDNOG sastojka koji svi imamo kod kuće! Rezultat je FANTASTIČAN! (FOTO)
shutterstock.com

Mnogima čišćenje kuće predstavlja pravu noćnu moru. Kada krenemo u taj posao, tek vidimo koliko se prašine ili masnoće nakupilo u nekim delovima našeg doma, a da to nismo ni primetili. Najveći izazov svakako predstavljaju staklene površine. Na njima se primećuje svaki trag prljavštine te se oni dubinski moraju čistiti.

Ogledalo je jedno od predmeta u kom svi uživamo, međutim, njegovo čišćenje veoma je zahtevno. Često se dešava da nakon brisanja deluje kristalno čisto, međutim, posle nekoliko minuta ponovo se na njemu vide tragovi prljavštine ili sredstva za čišćenje i moramo sve ispočetka.

pexels.com

Uživajte u svom odrazu u ogledalu kada ga temeljno očistite 

Ipak, za svaki problem postoji rešenje. Umesto skupih sredstava za čišćenje, okrenite se onima koje već imate u domu, a niste ni znali za njihovu višestruku namenu. Jedno od njih je i sirće

Već odavno je poznato da je jedno od najjeftinijih i najefikasnijih sredstava za čišćenje ogledala, zapravo, sirće. Međutim, kada želite da dobijete blistavi sjaj, potrebna vam je topla voda i krpa od mikrofibera. 

Nakvasite krpu sirćetom i snažnim, ravnomernim potezima pređite preko ogledala, a potom pustite da se osuši. Rezultat je vidljiv već nakon samo jednog brisanja. Za uporne mrlje, sirće direktno naprskajte na ogledalo uz pomoć pumpice za fajtanje, a potom krpom obrišite.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)