Tetka Saveta

Mnogi su upravo shvatili čemu služe TRI PREGRADE U FIOCI VEŠ MAŠINE! Objašnjenje je jednostavno neverovatno!

Na društvenim mrežama se povela polemika u vezi sa pregradicama za deterdžet u mašini za pranje odeće, pa su mnogi priznali da potpuno pogrešno koriste svoje aparate.

01.09.2022 15:02

Mnogi su upravo shvatili čemu služe TRI PREGRADE U FIOCI VEŠ MAŠINE! Objašnjenje je jednostavno neverovatno!
pexels.com

Veš-mašine umnogome su olakšale održavanje higijene domaćinstva, te novi modeli imaju brojne funkcionalnosti koje nam štede vreme, ali i pojačavaju kvalitet stvari koje peremo. Ipak, pored svih olakšica koje poseduju, jedna stvar je konstantna. Svaka mašina ima fioku s pregradicama u koje se sipa prašak za veš, kao i omekšivač.

Naizgled deluje veoma jednostavno i banalno, međutim, iznenadili biste se koliko ljudi pogrešno koristi pregrade, te ne dobije ni blizu onako baršunast i čist veš kao što bi on trebalo da izgleda. Nije tajna ni u kvalitetu praška ili deterdženta, već u pravilnoj upotrebi. 

Pixabay.com

Veš-mašina

Na društvenim mrežama nedavno se povela polemika na tu temu i maltene su svi došli do iznenađujućeg odgovora - da su sve vreme pogrešno koristili veš-mašinu

Naime, prva pregrada služi za predpranje, druga za prašak i treća za omekšivač. Odeljak za predpranje koristi se samo u slučaju da odaberete funkciju predpranja. Preporuka je da opciju predpranja koristite u slučajevima pranja izrazito prljavog veša.

Pixabay.com

Fioka veš-mašine u koju su smeštene pregrade za prašak i omekšivač

Međutim, treba obratiti pažnju jer se kod nekih proizvođača raspored pregradica može razlikovati. Najveća greška koju svi prave jeste što stavljaju previše praška koji im potom ostavi tragove na vešu i kada se on opere. 

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Tata

01.09.2022 23:30

Ne mogu da verujem. Zar ima toliko mnogo budala koje kupe veš mašinu, i ne pročiitaju uputstvo za upotrebu, koje se uvek dobije uz nju. A tamo lepo piše šta i kako treba raditi. Ili je novinar pronašao ameriku ?

Danijela Radivojevic

02.09.2022 09:33

E tupavog li članka ... Na šta je spalo novinarstvo...

Dragan

03.09.2022 03:23

Ja to znam još od osnovne škole...naučila me keva