Predstojeći jesenji i zimski dani donose i nov način ishrane, te se na trpezu vraćaju omiljena kuvana jela i uz njih, podrazumeva se, zimnica. Većina domaćica ima svoj način pripreme kako ajvara, tako i turšije i paprika, međutim, jedan sastojak koji verovatno koristi manji broj žena može da učini da vaša omiljena zimska salata dobije ukus o kakvom ste oduvek sanjali. Reč je o medu. Osim što je blagodetan za vaše zdravlje, taj zlatni dar prirode učiniće da vaša zimnica bude savršena, a evo najboljeg recepta za, na prvi pogled, neobičnu kombinaciju.
Sastojci:
- 5 kg kornišona
- 5 kg karfiola
- 3 kg šargarepe
- 5 većih glavica crnog luka
- glavica belog luka
- nekoliko listova lovora
- veza peršuna
Priprema:
Povrće dobro isprerite i očistite. Iseckajte peršun i celer, dodajte im crni luk isečen na kolutove i očišćen beli luk, biber, mirođiju i lovor. Povrće ređajte u teglu naizmenično. Na dno sipajte mešavinu začina, pa red krastavčića, red šargarepe, red karfiola i tako sve dok ima mesta. Potom, napunjene tegle ostavite da prenoće. Sutradan, smesu nalijte rastvorom od vode, sirćeta, soli i meda. Tegle dobro zatvorite celofanom i poklopcem i odložite ih na tamno i hladno mesto.
Komentari (0)