Počinje sezona zimnica, a one su nezamislive bez crvene paprike. Iako ih neki zamrzavaju sa lukom do zime a onda pripremaju jelo, imamo još bolji predlog za ljubitelje istog. Paprika sa belim lukom u tegli je pravi izum od zimnice i verujemo da ne postoje oni koji je ne bi degustirali uz neki ukusan ručak.
Sastojci:
- 10 mesnatih crvenih paprika
- glavica belog luka
- so
- 100 ml ulja
- 50 ml sirćeta
Priprema:
Pre nego što krenete sa pripremom, operite paprike i dobro ih očistite. U očišćene paprike stavite po kašičicu soli i redom ih ređajte u pleh. Paprike stavite u umereno zagrejanu rernu na 10 minuta, samo da omeknu, a zatim ostavite malo da se ohlade. Beli luk očistite i usitnite u blenderu , prelijte uljem i sirćetom i promešajte.
Paprike ređajte u teglu i prelivajte sa pomalo marinade. Radite tako dok ne napunite tegle. Kada puste vodu, samo iscedite i hermetički zatvorite tegle. Čuvajte na tamnom i hladnom mestu.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)