Jela bez mesa

VIRŠLE U PECIVU: Oduševićete se sjajnim predlogom za doručak

Ništa lepše od peciva sa mirišljavom viršlom unutra. Ako ste kulinarski "zagrejani" za nove izazove, evo sjajnog predloga za vas.

08.09.2022 08:00

VIRŠLE U PECIVU: Oduševićete se sjajnim predlogom za doručak
Srećna republika

Da li ste ljubitelji peciva i volite li da eksperimntišete sa njima? Ako jeste i ako vaši najmlađi ukućani vole nešto poput hot dogova, evo kako da ih iznenadite i napravite najukusniji doručak ili užinu za školu. Svi ukućani će zavoleti vaš specijalitet, a sledeći put možete da eksperimentišete sa nečim drugim. 

Sastojci:

50 gr brašna

mala kašika šećera

mala kašika suvog kvasca

dcl mleka

dcl jogurta (kiselog mleka, pavlake)

50 ml ulja

300 gr brašna

mala kašikica soli

viršle

jaje

Srećna republika

Uz neki dodatak, pecivo sa viršlom je idealan doručak za sve

 

Priprema:

U malo brašna staviti šećer, suvi kvasac i mlako mleko. Ostavite deset minuta da nadođe kvasac a zatim sipajte jogurt . Zamena za njega može pavlaka ili kiselo mleko, sasvim je svejedno, ali je idealno da bude jogurt. Dodajte ulje i promešajte, a onda sipajte i ostatak brašna sa soli i umesite homogeno nelepljivo testo. Kada je testo umeseno, ostavite ga da se diže 30 minuta i prekrijte ga nečim. Kada je prošlo pola sata promesite još jednom testo i podelite ga na osam kuglica. Svaku kuglicu dobro razvucite oklagijom i ubacite viršlu. Vrh razvučenog testa iseći na kratke trakice, a od dna testa krenuti sa omotavanjem viršle. Na kraju ih premazati umućenim jajetom. Peći na 200'

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)