Jela sa mesom

GOVEĐI GULAŠ PO TRADICIONALNOM RECEPTU! Provereno dobar ručak

Isprobajte jedno od tradicionalnih domaćih jela koje je uvek pravi izbor na domaćoj trpezi.

22.10.2022 08:01

GOVEĐI GULAŠ PO TRADICIONALNOM RECEPTU! Provereno dobar ručak
Foto: Shutterstock

Osmišljavanje recepta za ručak iz dana u dan predstavlja pravi izazov za mnoge domaćice, međutim, jedan sa kojim sigurno nikada neće pogrešiti ukoliko želite konkretan obrok s mesom jeste gulaš. Možete ga spremati bilo sa svinjskim ili goveđem mesom, a savršen prilog uz to jelo mogu biti bareni kropmiri, pire ili makarone.

Srećna Republika vam donosi jedan od proverenih recepta za goveđi gulaš.

Sastojci:

  • 600 g govedine
  • 600 g crnog luka
  • 250 ml soka od paradajza
  • kašičica peršuna
  • kašičica bibera
  • 2 kašičice mlevene crvene paprike
  • kašika vegete
  • soli po ukusu
  • 2 lovorova lista
  • oko 600 ml vode
  • oko 6 kašika suncokretovog ulja
  • ljute paprike i bosiljka po želji

Priprema:

Crni luk oljuštite i sitno iseckajte, a goveđe meso isecite na kocke. Luk propržite na ulju dok ne porumeni, pa dodajte oko 300 ml vode. Sve ostavite da se dinsta na srednjoj temperaturi oko 20 minuta.

Dve kašičice crvene mlevene paprike, lovorov list i junetinu dodajte posle tih 20 minuta, pa dolijte vodu da prekrije meso. Sve dobro promešajte, dodajte peršun i ostavite da se krčka dok meso ne omekša. Možete i neki minut više, što duže to bolje. Povremeno dodavati vodu i mešati.

Kada meso omekša i smesa postane gušća dodajte povrće i sok od paradajza, posolite, pobiberite i kuvajte još oko 15 minuta. Oko 5 minuta pred sam kraj pripreme možete po želji da dodate i malo bosiljka i kuvajte još 2 minuta.

Poslužite uz prilog po želji.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari. (0)