Pohovane šnicle prva su asocijacija na mamin ručak u kojem svako od nas uživa u svim starosnim dobima. Jednostavno se pravi, ne zahteva ni previše vremena provedenog uz šporet.
Za sve ljubitelje mesa, ovo je fantastičan recept posebno zbog tajnog sastojka bez kojeg više nećete ni probati ovo već tradicionalno jelo.
Sastojci:
- 500gr šnicli belog mesa
- 4 jaja
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice senfa
- 2 kašike kečapa
- 1 kašika aleve paprike
- 1/2 kašičica bibera
Priprema:
Šnicle blago izlupati. Jaja izmućkati viljuškom. Dodati brašno, senf, so, kečap, biber i alevu papriku. U tu smesu umakati svaku šniclu i ređati u činiju. Ostatak prelijte preko šnicli i tako ostavite u frižideru preko noći da šnicle dobro upiju smesu. Sutradan pecite na vrelom ulju. Kada se ohlade poslužide i uživajte.
Prijatno!
Možda vas zanima…
BONUS VIDEO:
Komentari (0)