Ako ste željni jednog starinskog delikatesa, a istovremeno i jela ounog vitamina, podvarak je odličan izbor za porodični ručak ili zakusku s prijateljima. Sprema se jednostavno, a nema bolje kombinacije vitamina C i proteina. Nije redak slučaj da i oni koji nisu ljubitelji kuvanog, kiselog, kupusa podvarak svrstavaju u nešto najukusnije što su probali. Evo najboljeg recepta za ovo ukusno jelo bez kog ne bi trebalo da prođe nijedan zimski dan.
Sastojci:
Priprema:
Na ulju ispržite meso (piletinu, svnjetinu, govedinu, a može i suvo meso). Može da bude iseckano na parčiće ili na šnicle, onako kako vam je najzgodnije. Kada ga propržite izvadite ga iz tiganja, te u istom ulju pripremite podvarak, tako što ćete iseckati crni luk, propržiti ga, a onda dodati kupus iseckan na trakice. Treba ga pržiti oko pola sata uz stalno mešanje da se ne zalepi za dno. Dodati alevu papriku, so, biber i lovorov list i onda sve preručiti u veću posudu (može i vatrostalnu) i peći oko dva sata s mesom. Ako volite suvlji podvarak ostavite da se tako peče na 170 stepeni. Ukoliko volite da bude tečniji, dodajte mu malo vode. Ne mešajte za vreme pečenja.
Komentari (0)