Ako ste željni jednog starinskog delikatesa, a istovremeno i jela ounog vitamina, podvarak je odličan izbor za porodični ručak ili zakusku s prijateljima. Sprema se jednostavno, a nema bolje kombinacije vitamina C i proteina. Nije redak slučaj da i oni koji nisu ljubitelji kuvanog, kiselog, kupusa podvarak svrstavaju u nešto najukusnije što su probali. Evo najboljeg recepta za ovo ukusno jelo bez kog ne bi trebalo da prođe nijedan zimski dan.
Sastojci:
Priprema:
Na ulju ispržite meso (piletinu, svnjetinu, govedinu, a može i suvo meso). Može da bude iseckano na parčiće ili na šnicle, onako kako vam je najzgodnije. Kada ga propržite izvadite ga iz tiganja, te u istom ulju pripremite podvarak, tako što ćete iseckati crni luk, propržiti ga, a onda dodati kupus iseckan na trakice. Treba ga pržiti oko pola sata uz stalno mešanje da se ne zalepi za dno. Dodati alevu papriku, so, biber i lovorov list i onda sve preručiti u veću posudu (može i vatrostalnu) i peći oko dva sata s mesom. Ako volite suvlji podvarak ostavite da se tako peče na 170 stepeni. Ukoliko volite da bude tečniji, dodajte mu malo vode. Ne mešajte za vreme pečenja.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Komentari (0)