Jela sa mesom

JESTE LI JELI DOMAĆI BUREK S PILETINOM? Od ovog jela poći će vam voda na usta!

Ako ste željni jedne dobre domaće pite ili bureka, skoknite do marketa ili mesare po sveže pileće meso i zasucite rukave.

04.11.2022 08:01

JESTE LI JELI DOMAĆI BUREK S PILETINOM? Od ovog jela poći će vam voda na usta!
Srećna republika

Iako mnogi izbegavaju testa, pogotovo kada su na posebnom režimu ishrane ili na dijeti, činjenica je da skoro da ne postoji osoba koja će reći da burek nije jedan od najboljih izbora za dobar i "jak" doručak koji daje energiju za gotovo čitav dan. Verovatno će se mnogi složiti da je prazan burek, ili eventualno onaj sa sirom i mlevenim mesom najbolji izbor, međutim, zašto ne biste pokušali da ga spremite s piletinom? Ona obiluje proteinima, pa ćete u kombinaciji s ugljenim-hidratima telu obezbediti hranljive sastojke. Evo kako da napravite neverovatan burek s piletinom koji će sigurno oduševiti i one najistančanijeg ukusa. 

Sastojci:

  • 800 g brašna
  • 600 g piletine (mlevene ili sitno seckane)
  • kašika ulja
  • oko 500 ml vode i više po potrebi (da se umesi testo)
  • so, biber, vegeta i malo kurkume (ko voli)
  • pola glavice crnog luka
  • susam

Srećna republika

Burek sa piletinom je odličan obrok za ljubitelje testenina i pita

Priprema:

U jednu veliku posudu sipati brašno, so, kašiku ulja i uz vodu umesiti testo. Kada je lepo umešeno, što znači da se ne lepi za ruke, ostaviti ga da odstoji 15 mnuta. Testo nakon toga podeliti na 6 "loptica" i svaku umesiti i malo premazati uljem. Da bi efekat bio još bolji ostaviti i njih 10 minuta da odstoje. Za to vreme pomešati belo meso sa začinima i iseckanim lukom, a ukoliko želite možete ga propržiti (preporuka je da se ostavi sirovo). Zatim se vratiti na "loptice" od testa i svaku razvući na veću koru po stolu, koliko god je to moguće. Staviti nadev od mesa po ivici razvučene kore odakle je razvlačite i onda uvaljati do kraja u rolnu, pa u burek. Posuti susamom i staviti da se peče na 250 stepeni Celzjusovih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)