Tetka Saveta

MASNOĆA I PRLJAVŠTINA SA VRATA RERNE NESTANU ZA PAR MINUTA: Dva sastojka koja svi imamo u kući očistiće uporne fleke za tili čas!

Savet za čišćenje rerne kojim ćete uštedeti i vreme i novac.

02.11.2022 16:00

MASNOĆA I PRLJAVŠTINA SA VRATA RERNE NESTANU ZA PAR MINUTA:  Dva sastojka koja svi imamo u kući očistiće uporne fleke za tili čas!
shutterstock.com

 Nekada zbog manjka vremena te lenjosti da se odlazi  u kupovinu po detredžent, žene odlože čišćenje rerne koja je najzaprljaniji deo svake kuhinje.  Ona zamašćena rerna, odnosno staklo na njoj, je nešto što "bode oči" svakoj ženi, pogotovo ako se ona nalazi na vidljivom mestu ili mestu gde sunce upire direktno zrake. Čini vam se da možete provesti nedelje i nedelje u čišćenju ove veoma zahtevne površnihe, s obzirom na to da se sva masnoća od pečenja uvek ovde zadržava. Da biste skratile svoje muke, te uprostile ceo proces, ima rešenja.

Sve što vam je za to potrebno su aluminijumska folija i soda bikarbona. Profil mamazapet tiktoku objavljuje trikove i pomaže ženama u lakšem čišćenju, te na taj način mnoge od nas ne moraju da mrze ovaj posao već i da usput koliko je moguće uživaju u njemu jer postoje lakši načini da se kuća cakli.

Ona je posula sodu bikarbonu po staklu od rerne, zatim je polila odozgo kipuću vodu i krenula da trlja folijom. Na kraju je to prebrisala magičnom krpom kako bi otklonila prljavštinu. Za sve je bilo potrebno oko minut do dva. 

 

 

"Ja ovo radim sa praškom za pecivo. Možete koristiti umesto krpe ubrus"

"Super savet. samo me strah da ne izgrebem staklo zbog korišćenja folije"

"Svaka čast, sija se."

" Probala i skinulo sve, hvala. Svaka čast" - komentarisale su korisnice društvene mreže.

Druge su rekle kako je možda ovo efikasan način za rerne koje se slabije koriste, te one u kojima često nešto pečemo budu stalno prljave i teško je ispratiti ceo proces. Druge su rekle kako šuštanje folije ne mogu da podnesu te im je lakše da našpricaju hemijska sredstva.

Mama za pet je na kraju naglasila da zbog korišćenja hemije, često neki nepoželjni sastojci završe u hrani koja se peče ili drži u rerni privremeno. Zbog toga je ponudila ovaj jednostavniji i zdraviji način čišćenja.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)