Tetka Saveta

TAJNI TRIK ZA SAVRŠENO KROMPIR PIRE! Biće ukusnije nego ikad, a neće vam biti potrebne suvišne posude, pa čak ni gnječilica i mikser (VIDEO)

Otkrivamo vam tajnu kako da jedan od omiljenih priloga za glavno jelo bude bez grudvica i ukusnije nego ikad.

24.10.2022 11:30

TAJNI TRIK ZA SAVRŠENO KROMPIR PIRE! Biće ukusnije nego ikad, a neće vam biti potrebne suvišne posude, pa čak ni gnječilica i mikser (VIDEO)
Printscreen/Tiktok/legglauren91

Pire krompir je lagano jelo i naročito je omiljeno deci. Godinama ga domaćice kod nas pripremaju pre svega jer je veoma ukusan prilog, a uz to ne iziskuje mnogo vremena za pripremu. Jedina začkoljica je u tome da ono tokom procesa pripreme "traži" dosta posuđa, pa mnogi pokušavaju da izbegnu njegovu pripremu i samo serviraju obareni krompir sa začinima. Ipak, priznaćete da je pojedina jela, poput faširanih i šnicli, teško zamisliti bez otog ukusnog specijaliteta.   

Pire se sprema na jednostavan način i to prokuvavanjem krompira u vodi, a zatim njegovim ceđenjem, dodavanjem putera, soli i gnječenjem kako bi se dobila kremasta smesa. Iako mnoge domaćice pribegavaju i drugačijim metodama, pojedini stručnjaci za pripremu hrane smatraju da je bespotrebno gubljenje vremena i stvaranje toliko posuđa, pa nude jednostavniji i lakši način.

Na TikToku podeljen je trik pomoću kog će vam jelo biti kremasto bez korišćenja dodatnih šerpi, gnječilica i slično. Sve što treba jeste da vodu, i to onu u kojoj kuvate krompir, zamenite mlekom.

@legglauren91 Anything for less dishes 🤷🏻‍♀️😂 thanks sis #mashedpotatoes #tryingnewthings ♬ Yummy - Justin Bieber

Žena koja objavljuje raznorazne trikove iz kuhinje na TikToku to čini preko naloga legglauren91, a između ostalog savetuje da se krompir skuva u mleku jer, kako tvrdi, nakon toga nije potrebno njegovo gnječenje, niti korišćenje bilo kakvog pribora. Ona navodi da se takvom krompiru zatim dodaju so i biber i možete ga eventualno izmiksati mikserom ukoliko želite baš glatku teksturu tog jela.

Mnogi su bili oduševljeni tom idejom, dok su drugi već znali za takav način pripreme i da nisu ni znali da postoji neki drugi način za pripremu, osim u mleku.

Poznatoj Tiktokerki su pojedinci sugerisali da se za bolji ukus krompiri mogu skuvati i u pilećoj supi. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)