Tetka Saveta

SPISAK NAJORIGINALNIJIH POKLONA ZA SLAVU: Ovim darovima ćete sigurno oduševiti domaćine!

Zaboravite na ustaljene poklončiće poput vina i kafe i istaknite se kreativnošću.

23.10.2022 10:01

SPISAK NAJORIGINALNIJIH POKLONA ZA SLAVU: Ovim darovima ćete sigurno oduševiti domaćine!
shutterstock.com

Proslavljanje krsne slave je tradicionalni običaj kod Srba. Veruje se da većina kuća i porodica na teritoriji naše zemlje imaju svog svetog zaštitnika. Upravo u ovom i u predstojećem periodu godine "smešten" je najveći broj tih svečanosti kojima se većina nas, posebno nakon nekoliko godina zatvaranja usled pandemije koronavirusa, veoma raduje. 

Nepisano pravilo jeste da se domaćinu pri dolasku na slavu donose flaša vina, kafa i poneki slatkiš ukoliko ima dece. Ipak, ukoliko niste od onih koji se ubrajaju u prosek, promenite tu praksu već danas. Postoje brojne ideje za kreativne i korisne poklone koje možete pokloniti svojim dragim ljudima, a koje vas svakako neće mnogo koštati. 

Ovo su neke od ideja kojima ćete oduševiti domaćine slave. 

Dekorativne teglice za odlaganje stvari

U svakom domu uvek nam treba dodatnog mesta za odlaganje stvari, bilo da se radi o krupnijim predmetima ili nekim sitnicama. Dekorativne teglice su simpatičan i koristan dar koji će domaćine sigurno oduševiti.

Kutija za nakit

Elegantne kutije za odlaganje nakita mogu biti i dekoratni i korisni predmet u jednom. Ukoliko dobro poznajte ukus domaćina, odaberite jednu baš po njihovoj meri.

pexels.com

Slava je period za okupljanje porodice i prijatelja

Set čaša i šolja

Čaše i šolje najviše se lome, te nam nikad nije dosta tih predmeta. Možete odabrati i one sa zanimljivim porukama i/ili fotografijama koje će se odnositi baš na domaćine slave. Osmeh ćete im sigurno izmamiti time što ste se potrudili da im pokažete da mislite na njih, a ne samo činjenicom da ste svratili u prvi obližnji market i kupili im poklon.

shutterstock.com

I dekorativna biljka po meri domaćina može biti savršen poklon za vaše prijatelje

Sobna biljlka

Svakom domu potrebno je malo zelenila kako bi ga dodatno oplemenilo. Raspitajte se kod cvećara o značenju biljaka, pa odaberite neku koja bi prijala senzibilitetu prijatelja kod kojih idete. 

Knjiga o svecu koji se slavi

Poznavanje sveca koji se praznuje uvek je veoma bitno svakom domaćinu, posebno ako je tek preuzeo slavu. Takođe, svako bi trebalo da zna nešto više o zaštiniku svog doma od onoga što može čuti od starijih članova porodice ili pročitati na internetu. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)