Tetka Saveta

SAMO JEDAN SASTOJAK SPASIĆE VAM ZAGORELU ŠERPU ILI TIGANJ! Bićete oduševljeni, mrlje nestaju u trenu!

Ako vam se ovo rešenje ne čini kao najbolja opcija, stručnjaci savetuju, verovali ili ne, upotrebu iskorišćene kesice čaja.

20.10.2022 11:01

SAMO JEDAN SASTOJAK SPASIĆE VAM ZAGORELU ŠERPU ILI TIGANJ! Bićete oduševljeni, mrlje nestaju u trenu!
Foto: Shutterstock

Dugo kuvanje hrane u jednoj posudi ili nepodešena temperatura ringle ume da stvara probleme domaćicama, budući da nakon spremanja obroka izgube mnogo vremena u čišćenju šerpi i tiganja jer oni zagore. Mnoge se u tim situacijama snalaze na raznorazne načine i potapaju posude u sredstva za čišćenje, međutim, sada više ne moramo da provodimo sate u ribanju kuhinjskog posuđa. Naime, jedna ljubiteljka čišćenja je podelila svoj trik kako da tiganji i šerpe vrate svoj sjaj pomoću samo jednog trika.

Deni je stručnjak za čišćenje i na svom nalogu na TikToku rado deli savete kako da se lakše snađete u svojoj kuhinji i kući, te da primenite neke lakše metode za čišćenje. Ovog puta je savetovala kako se zagoreli tiganji mogu očistiti očas posla tako što se tableta za mašinsko pranje sudova ubaci u njih i prelije ključalom vodom. Ključala voda brzo reaguje i rastvara sastojke tablete koji "napadaju" zagorele šerpe i tiganje i tako otklanja svu prljavštinu.

shutterstock.com

uporne, zagorele fleke lako se mogu ukloniti pomoću jednog trika

Budući da ribanje zagorelih šerpi Deni nije omiljen posao, te da izbegava da čisti tako zaprljano posuđe, ona ovaj trik smatra idealnim načinom da se rešite zagorelog taloga od hrane. 

@dannihomelife I HATE cleaning pots and pans so this is so easy. Grab a dishwasher pod and hot water and soak for a bit then clean easily #cleaninghacks #kitchenclean #panclean #pancleaning #dinnercleanup #dishwashertablets #dishwashertablethack ♬ Them Changes (Sped Up) - Thundercat

Iako su na kraju shvatili da je trik odličan i efektan, pratiocima te Tiktokerke se to isprva učinilo kao preskupo rešenje. Naime, mnogi su negodovali zbog skupih tableta koje se koriste u toj metodi. Međutim, Deni im je rekla kako to ne radi stalno, kao i da trik primenjuje s vremena na vreme. 

"Radije ću čistiti svoj tiganj svežim novčanicama od 100 evra"

"Ova stvar sa karticom za pranje sudova je van kontrole"

"Ovo je tako rasipnički" - bili su samo neki od komentara.

Pojedinci su primetili da je kupovina tableta skuplja nego ulaganje u dobar tiganj koji se ne lepi. Drugi su pak istakli i da je metoda možda toksična i upozorili da materijal na tiganju može da upije rastvorene tablete.

Međutim, bilo je i onih koji su stali u Deninu odbranu rekavši kako stvar zaista sjajno funkcioniše i da su to već primenili. Ipak, u komentarima je jedna žena navela još jedan trik, rekavši kako iskorišćena kesica čaja i ključala voda pomažu u otklanjanju prljavštne i zagorelog taloga na posuđu, samo ih treba ostaviti da odstoje sat vremena.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)