Tetka Saveta

JEFTINO SREDSTVO PROTIV KAMENCA U KUPATILU! Ovaj trik uštedeće vam novac i vreme, a efekat je fantastičan!

Domaćice pribegavaju skupim proizodima održavanje higijene toaleta za toaleta, a stručnjaci otkrivaju da postoji jeftinije rešenje.

14.10.2022 16:00

JEFTINO SREDSTVO PROTIV KAMENCA U KUPATILU! Ovaj trik uštedeće vam novac i vreme, a efekat je fantastičan!
Foto: Shutterstock

Toalet je mesto gde ukućani provode jedan određeni period dana i posebno treba da bude čist. S obzirom da se tamo bakterije zadržavaju najviše, potrebno ga je svakodnevno čistiti ili makar poprskati dezinfekcionim sredstvima kako bi bili sigurni da su bakterije uništene. Međutim, česta kupovina ovih dezinfekcionih sredstava može "udariti po džepu" mnoge, pa jedna ekspertkinja za čišćenje daje efikasna ali jeftinija rešenja kako da se otarasite kamenca ili braon tragova na wc šolji, koji često nastaju zbog curenja vode iz rezervoara. 

Kamenac koj se zadržava na mnogim mestima pa čak i na wc šolji moguće je ukloniti limunskom kiselinom. Stručnjak za čišćenje kuće poznata na TikToku kao "Linzi kraljica čišćenja" deli savete zlata vredne domaćicama te je sada podelila kako se uz pomoć ove kiseline brzo možete rešiti kamenca i dosadnih tragova koje curenje vode ostavlja u kupatilu. Ona je to pokazala na jednostavan način, nanevši kiselinu u kuglicama na kuhinjskoj rolni i prekrivši time mesto koje koje želi da očisti. Za bolji efekat ona savetuje da to odstoji preko noći. 

- Postojale su dve smeđe linije, a sada su one nestale. Očiglednoda što duže ostavite, to će biti bolje. kakva transformacija. - kaže ona u videu.

 

 

Njeni pratioci i svi kojima je bila ovakva vrsta pomoći neophodna beskrajno su joj bili zahvalni.

- Uvek odlični saveti! Hvala Linsi!-

- Belo sirće jednom nedeljno ga takođe odlično čisti.- bili su neki od komentara

Pratioci su pitali ovu ekspertkinju i za kamenac koji se nakuplja na tušu i kako ga ukloniti najlakše, a ona je odgovorila da pola limuna i sode bikarbone koje istrljate preko tuša i ostavite par sati, čini čuda i uklanja sav kamenac.

Limunska kiselina je jedan od zdravijih prirodnih proizvoda koji uklanja kamenac i napravljen je od prirodne kiseline iz citrusnog voća. Ona je odlična zamena i za belo sirće. Može se kupiti svuda i takođe je bolja za životnu sredinu jer koristi manje plastike i dolazi u ovakvim kartonskim pakovanjima.

Iako su neki od pratilaca ove tiktokerke primetili kako se problem sa braon tragovima ponavlja i vraća zbog curenja vode iz vodokotlića, ovo svakako nije zahtevno rešenje, a ne traži ni puno vremena, ni novca.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)