Tetka Saveta

KOLIKO ČESTO TREBA PRATI DŽEMPERE? Odgovor će vas potpuno iznenadiit!

Budući da dolaze sve hladniji dani džemperi postaju omiljeni komad garderobe mnogih dama, međutim, kako se ne bi brzo pohabali oni se moraju pravilno održavati.

07.10.2022 13:01

KOLIKO ČESTO TREBA PRATI DŽEMPERE? Odgovor će vas potpuno iznenadiit!
shutterstock.com

Džemperi se smatraju omiljenim modnim komadom tokom hladnijih dana. Poslednjih godina vratili su se na velika vrata na modnu scenu, pa se teško od novembra do februara ijedna modna kombinacija može zamisliti bez njih.

Međutim, kada je u pitanju taj udobni i mekani komad garderobe, moramo paziti na to da ga pravilno održavamo.

shutterstock.com

Deklaracija na stvarima nije samo ukras, na njima postoje važni podaci o načinu održavanja odeće 

Pre svega, modni stručnjaci kažu da se džemper može nositi 2 do 5 puta pre pranja, ali i to zavisi od njegovog materijala i od načina na koji se nosi. Na primer, ukoliko nosite majicu ispod, nema potrebe da ih perete češće, piše Avaz.ba.

Foto: Shutterstock

Obratite pažnju na materijal džempera pre nego što ga ubacite u veš-mašinu

Takođe, kada je reč o džemperima od pamuka, kašmira i svile, njih je poželjno oprati nakon dve do tri upotrebe. S druge strane, materijali poput vune ili sintetike, ubrajaju se u izdržljive, pa se mogu nositi i po 4 i 5 puta. 

pexels.com

Džemperi raznih dezena su hit i ove jeseni

Veoma je bitno da obratite pažnju na etikete na svakom komadu odeće, bez obzira na to od kog su materijala i da li ste već upoznati sa njihovim pranjem. Kod odtržavanja čistoće džempera obično se preporučuju niže temperature jer visoke dovode do njihovog skupljanja. Ako imate vremena, najbolje je da džempere operete ručno, koristeći blaži detrdžent.

Posle pranja preporučuje se njihovo sušenje u vodoravnom položaju. Takođe, izbegavajte korištenje mašina za sušenje veša i pustite džempere da se osuše na žici za veš.

shutterstock.com

Mekani i topli džemperi saveznici su u hladnim danima

Inače, ove sezone prugasti džemperi postali su totalni hit. Lako se kombinuju i uklapaju, kako uz poslovni stil, tako i za kežual varijante. Nemojte se libiti da džemper uvrstite i u večernju kombinaciju. Već nekoliko sezona, nešto smelije devojke kombinovale su duge satenske haljine baš sa tim komadom. Efekat je fantastičan. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)