Odrasli

DA LI STE AGRESIVNI, DEPRESIVNI ILI LENJI OTKRIVAJU VAŠI ZUBI! Evo šta sve vaši stomatolozi mogu da saznaju o vama posle samo jednog pregleda!

Stomatolozi na osnovu oblika vaših zuba mogu razotkriti tajne vaše ličnosti i karaktera za koje možda niste ni znali.

04.10.2022 16:01

DA LI STE AGRESIVNI, DEPRESIVNI ILI LENJI OTKRIVAJU VAŠI ZUBI! Evo šta sve vaši stomatolozi mogu da saznaju o vama posle samo jednog pregleda!
shutterstock.com

Kaled Kasem, direktor lanca firmi za dentalnu higijenu, tvrdi da zubari mogu otkriti tajne vaše ličnosti i to samo na osnovu oblika vaših zuba i njihovih rasporeda u vilici

Prema njegovim rečima, svaka i najmanja specifičnost u ustima određene osobe može da ukaže na dosta toga o vašem potencijalno burnom životu. 

- Mali zubi mogu biti znak pojačanog stresa, boja zuba može biti znak da volite zabavu i partijanje do jutra, a gusto naslagani zubi u vilici kažu da morate usporiti tempo - objašnjava Kasem.

Kako je dodao, na zubima, ali i na jeziku i desnima "čitaju" se tragovi načina života kakav vode određene osobe. 

- Na vašim zubima, jeziku i desnima mogu se videti tragovi stila života koji vodite. Zubi su sastavni deo našeg organizma, te njihovi oblici i izgled mogu pokazati u kakvom je stanju ceo organizam, pa i vaše zdravlje - uveren je Kasem. 

shutterstock.com

Izgled i oblik zuba govore o vašem karakteru, tvrdi Kaled Kasem 

Ovako izgleda Kasemljeva tabela: 

Mali zubi - znak su izrazitog stresa i anksioznosti, kao i lošeg emotivnog i psihičkog stanja. Grickanje noktiju i stiskanje zuba dovodi do još većeg oštećenja i smanjenja njihovog oblika i veličine. Te navike su destruktivne jer mogu dovesti do trajnog oštećenja zuba i njihovog pucanja. 

Obojeni zubi - naslage govore o tome da volite da partijate. Veća količina alkohola, konzumiranje cigareta i puno kofeina utiče na promenu zubne gleđi i njenu pogmentaciju. 

Zbijeni zubi - nagoveštavaju da morate usporiti sa životnim tempom. Haotičan raspored zuba u vilici ukazuje i na haotičan životni stil. Pokušajte da dovedete život u normalan tok.

shutterstock.com

Bolesti desni ukazuju na lošu oralnu higijenu

Razmak između zuba - ukazuje na pasivnost ličnosti. Razmaci se mogu javiti i ako patite od bolesti desni, što se najčešće dešava zbog loše oralne higijene. Posvetite se više zdravijoj ishrani sa manje šećera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)