Tetka Saveta

BILJKE KOJE DONOSE LJUBAV, ZDRAVLJE I SREĆU! Ukrasite njima svoj dom i NOVAC ĆE "PADATI S NEBA"!

Feng šui je drevna kineska veština upravljanja energijom, a njena posebna pravila odnose se na biljke, njihovu simboliku i značenje.

07.10.2022 17:01

BILJKE KOJE DONOSE LJUBAV, ZDRAVLJE I SREĆU! Ukrasite njima svoj dom i NOVAC ĆE "PADATI S NEBA"!
shutterstock.com

Cveće ima posebnu simboliku u feng šui veštini. U njoj se, međutim, posebno izdvajaju biljke okruglih oblika jer se životna energija kreće u ciklusima, to jest krugovima, pa takve biljke svojom energijom najbolje deluju na ljude. 

Prema feng šuiju, iz životnog prostora se preporučuje izbacivanje plastičnih i neprirodnih biljaka koje su, tvrdi se, oličenje negativne energije. U vazama se zato drži samo sveže (ubrano) cveće i to najbolje na sredini stola, koji je na sredini prostorije. Ono će upiti sve mirise i toksine, ali i negativne "struje". 

Osim cveća u vazi, pojedino saksijsko cveće će, takođe, doneti blagodeti u vaš dom ukoliko znate pažljivo da brinete o njima i ukoliko izaberete prave biljke.

Pixabay.com

Orhideja za ljubav i romantiku

Orhideje kao simbol ljubavi

Orhideje su drevni simbol ljubavi. To se odnosi i na privlačenje ljubavi u naš život, produbljivanje prijateljstva i smirivanje duše. Drevni Grci su orhideje povezivali sa plodnošću, tako da su odličan poklon budućim roditeljima.

Bršljan uklanja negativnu energiju

Bršljan uklanja "toksičnu" energiju u prostoriji. Bukvalno čisti sobu i smanjuje količinu benzena, kiselina, formaldehida i sličnih materija u vazduhu.

shutterstock.com

Filadendron u domu

Filadendron za pozitivne emocije

Filadendron uspeva i na veštačkom i na prirodnom svetlu. Njegovi listovi u obliku srca predstavljaju pozitivne emocije i tu biljku možete staviti na tamna i hladna mesta vašeg doma.

Printscreen/https://www.instagram.com/artofgreenery2022

Bambus privlači sreću i harmoniju u dom

Bambus je simbol dugovečnosti i dobrog zdravlja

On važi za najbolju feng šui biljku i biljku sreće, zato što u sebi sadrži svih pet elemenata – drvo, zemlju, vodu, vatru i metal. Dva bambusa su za ljubav i brak, tri su za sreću, pet za zdravlje, osam za bogatstvo i obilje, pa izračunajte šta vam je u kom trenutku života najpotrebnije. I broj devet se smatra srećnim u drevnoj kineskoj veštini, a ukoliko je kombinovan s bambusom dobar je za donošenje sreće i harmonije. Bambus je takođe dobar izbor za ljude kojima ne uspeva uzgoj bilja jer brzo rastu uz veoma malo brige.

Ipomoea za miran san

Ipomoea biljka ima divne ljubičaste cvetove koji se ujutru otvaraju. Ona donosi mir i sreću, ali ako stavite seme ispod jastuka na kome spavate, imaćete miran san i probudićete se raspoloženi.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)