Tetka Saveta

OVOM KROMPIRU NEĆETE ODOLETI: U pitanju su samo dva sastojka koja ga čine hrskavim, ukusnim i mirisnim obrokom od kog voda ide na usta!

Profesionalni kuvar Džastin Tejlor tvrdi da ovom pečenom krompiru neće odoleti nijedan član vaše porodice.

18.10.2022 11:30

OVOM KROMPIRU NEĆETE ODOLETI: U pitanju su samo dva sastojka koja ga čine hrskavim, ukusnim i mirisnim obrokom od kog voda ide na usta!
Foto: Shutterstock

Pojedinci smatraju da krompir ne perdstavlja posebnu hranu, ali za mnoge ljude, posebno s naših prostora, on predstavlja nezaobilaznmu namirnicu koja može biti i glavno jelo i prilog i salata. Za pečenje krompira mnogi preporučuju da se koristi onaj mladi, međutim, problem nastaje kada nije njegova sezona pa moramo kupovati stari koji domaćice svakodnevno koriste u kulinarstvu. Pojedinim domaćicama priprema te vrste krompira zadaje muke jer ih ili previše skuvaju ili ga nezačine dovoljno pa ne budu ukusni ili ga pak prepeku u rerni.

Džastin Tejlor, poznati kuvar, otkrio je za britanske medije svoj tajni recept kako da krompir bude hrskav i ukusan, tvrdeći da mu za to ne treba ništa drugo osim dva sastojka.

On je objavio na društvenim mrežama fotografiju pečenog krompira i podelio recept koji ga čini tako neodoljivim. A dva sastojka koja doprinose tome da mu niko ne može odoleti jesu senf i med

Pored krompira i ta dva, kako Tejlor kaže, magična sastojka, potrebni su još samo začini i to najjednostavniji - so i biber.

Tejlorov jednostavan recept podrazumeva da se u činiji pomešaju dve kašičice senfa i bibera, a da se zatim toj smesi dodaju četiri kašičice meda. Kako bi efekat bio kompletan, neophodno je da se svi sastojci dobro promešaju. 

Sa strane treba zagrejati posudu za pečenje koja je prethodno premazana s malo ulja , dve kašičice putera i soli. Pola pripremljene smese promešati sa krompirom kako bi ceo bio njome premazan i staviti posudu na pečenje u rernu. Dvadeset minuta pred kraj pečenja, dodati na kroompir ostatak smese i nastaviti s pečenjem.

Ako želite još intenzivniji ukus smesa se može raspodeliti na više delova i dodavati se krompiru nekoliko puta dok se peče. Rezultat je savršeno hrskav i ukusan krompir. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)