Koliko puta vam se desilo da se jaje zalepljeno za tiganj pokvari savršen doručak? Sigurno bar jednom do sada! Ipak, uz sledeći trik tako nešto se neće dešavati, a sve što vam treba je nešto što sigurno niste očekivali da u ovom slučaju može pomoći.
Postoji jedan jednostavan sastojak koji rešava ovaj problem i dodatno poboljšava ukus i teksturu – a verovatno ga već imate kod kuće: to je pšenično brašno.
Ovaj mali trik ne samo da sprečava lepljenje, već vašem jajetu daje zlatnu, hrskavu koricu koju obožavaju svi ljubitelji ovakvog doručka.
Kako da spremite jaje, a da se ne zalepi za tiganj:
Znate li šta je rezultat ovakve pripreme? Savršeno prženo jaje koje se lako odvaja od tiganja, sa zlatnom bojom i savršeno hrskavom teksturom. Uz hrskav hleb i čašu hladnog jogurta, ovo je idealan doručak koji će vas držati sitim satima, a ne morate se pomučiti čak ni malo!
Shutterstock
Ovaj jednostavan trik čini pripremu doručka bržom, čišćenje tiganja lakšim, a vaš obrok zasigurno ukusnijim. Jedna kašičica pšeničnog brašna i mali trik donosi veliku razliku u pripremi doručka koji svi obožavaju.
Obavezno isprobajte!
Komentari (0)