Tetka Saveta

Samo ovako se jaje NEĆE zalepiti za tiganj: Sve što vam treba već imate, TRIK zlata vredan!

Otkrijte jednostavan način koji sprečava da se jaje zalepi za tiganj i istovremeno mu daje savršeno hrskavu, zlatnu koricu.

Slika Autora
byNevena Jakovljević

19.09.2025 12:01

Samo ovako se jaje NEĆE zalepiti za tiganj: Sve što vam treba već imate, TRIK zlata vredan!
shutterstock.com/Dmitry Galaganov

Koliko puta vam se desilo da se jaje zalepljeno za tiganj pokvari savršen doručak? Sigurno bar jednom do sada! Ipak, uz sledeći trik tako nešto se neće dešavati, a sve što vam treba je nešto što sigurno niste očekivali da u ovom slučaju može pomoći.

Postoji jedan jednostavan sastojak koji rešava ovaj problem i dodatno poboljšava ukus i teksturu – a verovatno ga već imate kod kuće: to je pšenično brašno.

Ovaj mali trik ne samo da sprečava lepljenje, već vašem jajetu daje zlatnu, hrskavu koricu koju obožavaju svi ljubitelji ovakvog doručka.

Kako da spremite jaje, a da se ne zalepi za tiganj:

  • Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri.
  • Dodajte malo ulja ili putera.
  • Pospite tanak sloj pšeničnog brašna po površini tiganja.
  • Ravnomerno rasporedite brašno.
  • Razbijte jaje i pržite ga kao i obično.
  • Znate li šta je rezultat ovakve pripreme? Savršeno prženo jaje koje se lako odvaja od tiganja, sa zlatnom bojom i savršeno hrskavom teksturom. Uz hrskav hleb i čašu hladnog jogurta, ovo je idealan doručak koji će vas držati sitim satima, a ne morate se pomučiti čak ni malo!

    Shutterstock

    Kako ispržiti jaje da se ne zalepi za tiganj

    Ovaj jednostavan trik čini pripremu doručka bržom, čišćenje tiganja lakšim, a vaš obrok zasigurno ukusnijim. Jedna kašičica pšeničnog brašna i mali trik donosi veliku razliku u pripremi doručka koji svi obožavaju.

    Obavezno isprobajte!

    BONUS VIDEO:

    Komentari (0)