Za ovo sigurno niste znali - dva sastojka koja svi imamo u kuhinji mogu potpuno da promene ukus slatkog kupusa i učine ga još boljim!
Sladak kupus jedno je od omiljenih jela na kašiku u srpskim domaćinstvima. Priprema se jednostavno i spada u jeftinija jela, ali je istovremeno veoma hranljivo i zasito. Najčešće se pravi sa mesom, a neke domaćice mu dodaju i flekice, pa svaka kuća ima svoju verziju recepta. Ipak, postoji mala tajna koja ovo tradicionalno jelo može da podigne na potpuno novi nivo.
Naime, osim standardnih sastojaka, u sladak kupus možete dodati senf i sirće - i time iznenaditi i sebe i ukućane.
Senf
Pred sam kraj kuvanja, u lonac ubacite jednu do dve kašičice senfa. Možete koristiti onaj u prahu ili običan senf koji imate u frižideru, nema pravila. Ovaj dodatak učiniće da kupus dobije posebnu aromu i blagu pikantnost, pa će i najjednostavnija verzija jela delovati kao da je spremljena na specijalan način.
Sirće
Još jedan trik za puniji ukus je kašika sirćeta. Dodaje se otprilike posle pola sata kuvanja. Sirće daje kupusu notu kiselosti koja ga osvežava i čini da jelo bude lakše i prijatnije za stomak.
Caterina Trimarchi/Shutterstock
Možda deluje neobično da u sladak kupus idu senf i sirće, ali oni zajedno zaokružuju ukus i pretvaraju ovo skromno jelo u pravo kulinarsko zadovoljstvo. Probajte ovaj trik i uverite se sami - ukućani će tražiti tanjir više!
Komentari (0)