Jela sa mesom

SVINJSKI KARE SA PEČENIM KROMPIROM: Savršen ručak za vikend popodne!

Sjajan uvod u vikend je svinjski kare pripremljen u rerni zbog kojeg će vaš dom zamirisati posebnim mirisom.

18.03.2023 07:01

SVINJSKI KARE SA PEČENIM KROMPIROM: Savršen ručak za vikend popodne!
Shutterstock

Domaćice su često u nedoumici šta pripremiti za ručak i svaki put im se čini da su iscrple sve moguće varijante jela. Činjenica je, međuutim, da uz malo kreativnosti mogu svašta novo da naprave po svom ukusu. Iako se meso kao takvo ne čini mnogima nekom posebnom namirnicom koja se sprema na neki specijalan način, uz dobre priloge i začine možete doživeti potpuno nešto novo. Svinjski kare pečen u rerni sa krompirom je odličan predlog za porodično okupljanje.

Sastojci:

  • 2 kg svinjskog karea sa kostima
  • kašika svinjske masti ili maslaca
  • 3 čena belog luka
  • 1/2 dl ulja
  • 3-4 dl vode
  • 2 kašike senfa
  • oko kilogram krompira
  • so i biber

Priprema:

Izrezati kare po širini kosti. Premazati ga senfom, posoliti i pobiberiti, a između zarezanih delova staviti čenove belog luka. Preko zaliti sa malo ulja, a onda prekriti folijom i ostaviti u marinadi 3-4 sata u frižideru. Ukoliko je moguće, najbolje je ostaviti ga preko noći.

Ukloniti luk i premazati kare maslacem, a onda ga ostaviti da odstoji još pola sata. Nakon toga peći meso oko 40 minuta na 180 stepeni, a onda mu dodati 2 dl vode i zaliti ga sopstvenim sokom i vratiti da s peče barem još pola sata. To opet učiniti nakon vađenja iz rerne, i to činiti 3 puta u toku pečenja. Ubaciti prethodno isečen krompir u pleh s kareom i kada se pomeša sa sokovima dodati još 2 dl vode pa vratiti na pečenje u rernu na 200 stepeni još oko pola sata.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)