Jela bez mesa

PREUKUSNI KUS KUS S POVRĆEM! Recept za savršen ručak speman za manje od 30 minuta!

Kus kus sa povrćem je uvek aktuelno jelo i možete ga praviti u skladu sa sezonom, odnosno povrćem koje je prisutno u određeno doba godine.

17.03.2023 08:01

PREUKUSNI KUS KUS S POVRĆEM! Recept za savršen ručak speman za manje od 30 minuta!
shutterstock.com

Ovo jelo pripada severnoafričkoj kuhinji, ali je širom sveta postalo veoma poznato i raspostranjeno tako da ga i vi u sopstvenoj režiji možete pripremiti. Možete kombinovati povrće po želji, ali istina je da postoji jedan univerzalni način pripreme tog specijaliteta.

Sastojci:

Priprema:

Sipajte kuskus u jednu posudu, prelijte ga sa dve kašike maslinovog ulja, sve promešajte i prelijte ga vrelom vodom u istoj meri kao što je kuskus. Pokrijte jelo folijom i ostavite da odstoji do deset minuta. Posle izvesnog vremena videćete da je kuskus upio vodu i da je postao mekan.

Na drugoj strani u tiganj sipajte ulje, isecite patlidžan na kockice i stavite da se dinsta. Kada je omekšao prebacite ga u drugu posudu, a na istom ulju propržite iseckanu baburu i tikvice.

Zatim izmešajte svo povrće i sipajte malo vode kako bi moglo ravnomerno da se krčka. Poklopite tiganj i ostavite da se povrće kuva. Uporedo sa tim iseckajte luk, peršun i paradajz. Kada je povrće skuvano prebacite ga u drugu činiju. U tiganj gde ste dodali novo ulje propržite luk, dodajte mu iseckani peršun i paradajz i ostavite da se krčka. Zatim mu dodajte prethodno pripremljeno povrće i pomešajte sve te ukuse. Dodajte začine odnosno, so i biber, a zatim kuskus smesu koju ste prvo pripremili. Sve to lepo promešajte i sjedinite i servirajte. Jelo se može služiti i toplo i hladno.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)