Jela bez mesa

VREME JE ZA ZDRAV RUČAK! Kuvani grašak po domaćem receptu koji će vam ulepšati dan!

Ako ste od onih koji vole ukusan i zdrav obrok, eto odlične ideje za vikend ručak.

12.03.2023 08:01

VREME JE ZA ZDRAV RUČAK! Kuvani grašak po domaćem receptu koji će vam ulepšati dan!
Printscreen/Youtube/Lako je kuvati

Grašak se ubraja u jednu od najzdravijih namirnica i povrća koje obiluje mnoštvom vitamina i minerala neophodnih za nesmetano funkcionisanje našeg organizma. Iako ga mnoge domaćice pripremaju u kombinaciji sa drugim jelom i kao dodatak, kuvano jelo od graška je nešto najzdravije što ćete jesti ovog vikenda. A za njegovu pripremu vam ne treba ni mnogo vremena ni sastojaka.

Sastojci:

  • mala glavica crnog luka
  • malo ulja
  • 500 g smrznutog graška
  • 2 veća krompira
  • jedna manja šargarepa
  • so, vegeta
  • kašika aleve paprike
  • 400 ml vode

Priprema:

Prekrijte dno šerpe uljem i zatim na njemu prodinstajte iseckani luk. Kada se luk karamelizuje i počne da rumeni, dodajte sitno iseckanu šargarepu, pa smrznuti grašak i sve zajedno dinstajte oko 10 minuta. Nakon toga dodajte prethodno iseckani krompir na sitne komadiće (malo veće kockice) i onda sve zajedno nastavite da dinstate. Dodajte malo soli, vegete i kašiku aleve paprike.

Dolijte vodu u šerpu i delimično poklopite poklopcem i ostavite da se kuva. Najbolje je kuvati na srednjoj vatri povremeno dodavanjem malo vode kako se jelo ne bi zgusnulo. Kada je gotovo ispasirajte viljuškom nekoliko krompirića i dobro promešajte čorbu i poslužite jelo.

Uživajte! 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)