Grašak se ubraja u jednu od najzdravijih namirnica i povrća koje obiluje mnoštvom vitamina i minerala neophodnih za nesmetano funkcionisanje našeg organizma. Iako ga mnoge domaćice pripremaju u kombinaciji sa drugim jelom i kao dodatak, kuvano jelo od graška je nešto najzdravije što ćete jesti ovog vikenda. A za njegovu pripremu vam ne treba ni mnogo vremena ni sastojaka.
Sastojci:
- mala glavica crnog luka
- malo ulja
- 500 g smrznutog graška
- 2 veća krompira
- jedna manja šargarepa
- so, vegeta
- kašika aleve paprike
- 400 ml vode
Priprema:
Prekrijte dno šerpe uljem i zatim na njemu prodinstajte iseckani luk. Kada se luk karamelizuje i počne da rumeni, dodajte sitno iseckanu šargarepu, pa smrznuti grašak i sve zajedno dinstajte oko 10 minuta. Nakon toga dodajte prethodno iseckani krompir na sitne komadiće (malo veće kockice) i onda sve zajedno nastavite da dinstate. Dodajte malo soli, vegete i kašiku aleve paprike.
Dolijte vodu u šerpu i delimično poklopite poklopcem i ostavite da se kuva. Najbolje je kuvati na srednjoj vatri povremeno dodavanjem malo vode kako se jelo ne bi zgusnulo. Kada je gotovo ispasirajte viljuškom nekoliko krompirića i dobro promešajte čorbu i poslužite jelo.
Uživajte!
Komentari (0)