Uskršnji post se privodi kraju. Veliki petak kao dan stradanja Isusa Hrista i najtužniji dan za sve hrišćane obavezno se posti i to na vodi. Mnoge domaćice, međutim, imaju problem šta da pripreme za ručak, pa im mi rešavamo tu dilemu.
Predlažemo da skuvate posnu boraniju sa šargarepom na vodi. U pitanju je izuzetno ukusan i zdrav ručak zato što je to povrće bogato vlaknima. Osim toga, taj obrok se priprema bukvalno za 20 minuta koliko je potrebno povrću da se skuva.
Srećna republika vam poklanja recept za posnu boraniju sa šargarepom na vodi.
Sastojci:
- 1/2 kg boranije
- 1 veći ili 2 manja praziluka
- 3 čena belog luka
- 3 šargarepe
- šolja soka od paradajza
- so, začini
- prstohvat aleve ili ljute tucane paprike (po ukusu)
- peršun
Priprema:
Praziluk iseckajte i prodinstajte na malo vode, dodajte iseckan beli luk, šargarepu i očišćenu boraniju. Začinite vegetom i začinima po ukusu. Ko voli malo pikantnije može dodati prstohvat ljute, mlevene paprike. Nalijte vode da ogrezne i dinstajte dok povrće ne smekša. Količina vode zavisi od toga da li volite da jelo bude više čorbasto ili ne. Kad se povrće skuva sipajte sok od paradajza, pustite da prokuva i sklonite sa vatre. Pospite iseckanim peršunom.
Prijatno!
Komentari (0)