Božićni post počeo je 28. novembra i trajaće sve do 7. januara. U dane posta svi koji se pridržavaju uzdržavanja od masne hrane često imaju problem šta da pripreme za ručak. Umesto da lupate glavu i razmišljate šta da kuvate Srećna republika vam nudi recept za posni gulaš od pečuraka.
U pitanju je izuzetno ukusno jelo koje se brzo i lako priprema. Kao stvoreno je kad se posti na vodi i bez ulja, jer može da se priprema bez ikakve masnoće.
Sastojci:
- 500g pečuraka
- glavica crnog luka
- 500 ml soka od paradajza
- začini
Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite ga na malo vode. Dodajte mu na isečene pečurke i dinstajte zajedno dok one ne smeškaju. Dodavanje vode neće biti potrebno jer će same pečurke pustiti dosta vode. Kad ispari sva tečnost, dodajte jelu sok od paradajza i kuvajte još 15 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte eventualno još neki začin po želji.
Prijatno!
Komentari (0)