Jela bez mesa

NAJSOČNIJI LOSOS SPREMAN ZA SAMO 15 MINUTA: Brzo i ukusno i dovoljan vam je samo ovaj trik

Vreme posta je idealno za pripremu ribe, a losos je samo jedan od naših predloga koji će obogatiti vašu trpezu.

05.12.2022 08:01

NAJSOČNIJI LOSOS SPREMAN ZA SAMO 15 MINUTA: Brzo i ukusno i dovoljan vam je samo ovaj trik
Pixabay.com

Budući da je vreme posta, riba je česta na trpezi. Takođe, i svi oni koji ne poste vole da uživaju u ukusima te izuzetno hranljive i zdrave namirnice koja predstavlja najbolji prirodni izvor vitamina. Srećna Republika vam predlaže da se opredelite za lososa ukoliko ste u nedoumici koju ribu da spremate.

Sastojci:

  • 4 fileta lososa (po 125g) ili jedan veći komad
  • kašika maslinovog ulja 
  • 1/3 kašičice soli 
  • biber
  • začin po želji

Priprema:

Ukoliko koristite zaleđenog lososa ostavite ga da se otopi u frižideru ili, ako žurite, možete to učiniti potapanjem ribe u činiju s hladnom vodom. Opcija je da se iskoristi i mikrotalasna pećnica, ali pazite da ne počne da se peče s krajeva.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Po izboru možete koristiti pleh obložen papirom za pečenje ili posude od livenog gvožđa. U posudu stavite ulje, položite lososa, pospite solju, biberom i začinima po želji i prstima pažljivo i ravnomerno utrljajte začine u ulje tako da premaz bude ravnomerno raspoređen po celoj površini ribe. Pecite oko 15 minuta, a ono što je važno jeste da lososa nikako ne ostavljate u rerni dok ne postavite obrok jer će u tom slučaju postati suv. Posudu nakon vađenja iz rerne odmah pokrijte na nekoliko minuta. 

Najčešći prilog uz ovu vrstu mesa jeste kuvani krompir, ali može biti i bilo šta drugo po vašoj želji.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)