Jela bez mesa

JAJA NA OKO PO SAVRŠENOM RECEPTU ČUVENOG KUVARA: Da li ste ikada probali ovakav doručak? (VIDEO)

Prženje jaja, prema savetu čuvenog Gordona Remzija, više nikad nećete praviti na uobičajeni način.

18.11.2022 10:01

JAJA NA OKO PO SAVRŠENOM RECEPTU ČUVENOG KUVARA: Da li ste ikada probali ovakav doručak? (VIDEO)
shutterstock.com

Čuveni kuvar Gordon Remzi nagrađen je sa 12 Mišelinovih zvezdica za svoje restorane koje ima širom sveta. Umeće i veštinu kuvanja otkrio je i putem brojnih emisija, a ekspanzija društvenih mreža ide mu u korist kako bi dodatno podigao popularnost.

Remzi tako na svom TikTok nalogu deli savete kako da kuvate kao profesionalac. Ma koliko komplikovano delovali neki recepti, ključ je zapravo u tome da znate na koji način da uparite određene sastojke i začine. On to odlično radi, te i od najklasičnijih jela napravi obrok kom ne možete odoleti. Nedavno je sa svojim brojnim pratiocima podelio savet o prženju jaja. Deluje kao najjednostavnije jelo, zar ne? Ipak, uz mali trik veštog kuvara ono može da dobije potpuno novi ukus.

- Počnite sa malo maslinovog ulja koje ćete staviti u tiganj - istakao je Remzi, a potom tiganj sklonio sa šporeta.

Naredni korak podrazumeva razbijanje jaja u tiganj. Čuveni kuvar zatim je dodao malo soli i bibera, a potom posudu vratio na šporet i pojačao temperaturu ringle. Kada su jaja bila do pola gotova, Gordon je dodao komadiće putera oko ivice tiganja.

@gordonramsayofficial The best thing to enhance a dish…put an #egg on it ! Heres some tips to fry the perfect egg ! #ramsayin10 @hexclad #tiktokcooks #learnontiktok ♬ original sound - Gordon Ramsay

- Stavite samo malo putera sa strane i videćete kako jaje počinje da raste i pravi penicu. Upravo ona se na taj način lepo obavije oko žumanceta jaja i da mu poseban šmek - savetuje Remzi koji je potom svom ukusnom jelu, koje se savetuje za doručak, dodao i malo mladog luka i čilija.

Kao savet da potpunu punoću ukusa, poznati kuvar kaže da jaja možete staviti tost ili na parče avokada. Sve zavisi od toga kako ko više voli. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)