Malo luka, krompira i boranije, ali i ukusnog i zdravog celera ovoljni su da se napravi ukusni vege specijalitet, od koga će se najesti i najveći gurmani. Uz t organizam će vam biti zahvalan što ste ga nagradili zdravim obrokom.
Sastojci:
- veća glavica crnog luka
 - 4 manja krompira
 - 200 g smrznute zelene boranije
 - manji koren celera
 - 2 kašike ulja
 - kašika brašna
 - slatka začinska paprika
 - ulje
 - so i biber
 
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk, pa ga stavite u šerpu da se dinsta na malo ulja, uz dolivanje vode po potrebi. Nakon toga dodajte smrznutu boraniju, krompir i celer iseckan na kockice, pa kuvajte oko pola sata. U manjoj šerpi zagrejte dve kašike ulja, dodajte začinsku papriku i brašno i izmešajte sa malo vode da dobijete zapršku bez grudvica. Dodajte je u jelo, uz neprestano mešanje, i kuvajte sve zajedno još nekoliko minuta.

Pixabay.com
                                                                                                                                                                                                                                                                                
                                            
                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                
                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                
                                                                                                                                                        
                
                     
                                
                                        
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
Komentari (0)