Malo luka, krompira i boranije, ali i ukusnog i zdravog celera ovoljni su da se napravi ukusni vege specijalitet, od koga će se najesti i najveći gurmani. Uz t organizam će vam biti zahvalan što ste ga nagradili zdravim obrokom.
Sastojci:
- veća glavica crnog luka
- 4 manja krompira
- 200 g smrznute zelene boranije
- manji koren celera
- 2 kašike ulja
- kašika brašna
- slatka začinska paprika
- ulje
- so i biber
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk, pa ga stavite u šerpu da se dinsta na malo ulja, uz dolivanje vode po potrebi. Nakon toga dodajte smrznutu boraniju, krompir i celer iseckan na kockice, pa kuvajte oko pola sata. U manjoj šerpi zagrejte dve kašike ulja, dodajte začinsku papriku i brašno i izmešajte sa malo vode da dobijete zapršku bez grudvica. Dodajte je u jelo, uz neprestano mešanje, i kuvajte sve zajedno još nekoliko minuta.

Pixabay.com
Komentari (0)