U toku je Uskršnji post pa mnogi koji poste imaju problem šta da pripreme za ručak posebno za dane kad se posti na vodi. Ako vam je već dosadilo grilovano povrće nudimo vam recept naših baka za posni čorbasti pasulj na vodi ili klot pasulj kako su ga one zvale, a koji je preukusan.
Lako i brzo se priprema a već pripremljen može da se čuva u frižideru nekoliko dana. Po potrebi samo ugrejte količinu koja vam je dovoljna za jedan odbrok. Posni pasulj na vodi je jeftin obrok tako da ćete uštedeti a imaće preukusan ručak.
Sastojci:
- 1/2 kg pasulja
- 2 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 2 lista lorbera
- 200 ml pasiranog paradajza
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- celer, paškanat po ukusu
- peršun
- suvi biljni začin
- so, biber, aleva paprika
Priprema:
Očistite, operite pasulj i stavite u šerpu da se kuva. Kad prokuva procedite ga i ponovo nalijte vrelu vodu koja će sprečiti da se pasulj stvrdne pa će se brže i lakše skuvati. U drugoj šerpi na malo vode izdinstajte sitno seckan crni luk i šargarepu. Koren paškanata i celera iseckajte na kockice i dodajte ostalom povrću, papriku stavite celu da se kuva. Ako ne volite ovo povrće ne morate ga stavljati. Dodajte pasulj, nalijte vrelu vodu, pospite suvi biljni začin, dodajte lorber, biber i malo aleve paprike. Ostavite da se kuva na tihoj vatri. Kad se pasulj skuva dodajte sitno iseckani beli luk, so ukoliko je potrebno i pasirani paradajz i ostavite pet minuta da se još malo kuva. Skolonite s vatre i pospite sitno seckanim peršunom. Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)