Jela bez mesa

RESTOVAN KROMPIR: Kao prilog ili salata, jelo idealno za dane posta (FOTO)

Idealan prilog koji će obožavati i vaši najmlađi.

16.12.2022 07:01

RESTOVAN KROMPIR:  Kao prilog ili salata, jelo idealno za dane posta (FOTO)
Foto: Shutterstock

Restovan krompir je idealan prilog za koje god jelo da se opredelite. Krompir pripremljen na ovakav način ima poseban šmek, a čak ga i mališani vole. Nije potrebno naročito kulinarsko umeće, a rezultati neće izostati.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 2 veće glavice crnog luka
  • struk praziluka 
  • 3 do 4 crvene paprike
  • po ukusu začini: suvi začin, so, mleveni biber, crvena slatka paprika
  • pola kašičice mlevene ljute paprike ili po ukusu
  • ulje 
  • sitno iseckan peršun

Priprema:

Krompir oljuštiti i iseći na manje komade, takođe sitno iseckajte i luk. Krompir isprati i staviti u šerpu sa hladnom vodom. Dodati 2-3 kašičice soli i staviti da se kuva. Kad voda provri, smanjiti vatru i kuvati 25 minuta, poklopljeno. Za to vreme izdinstati luk sa dve kašičice soli na ulju, oko 15-20 minuta na manjoj vatri, da ostane beo i da omekša. Sklonite ga sa ringle, pa umešajte dve pune kašičice slatke aleve paprike.

Vruć, kuvan krompir ocediti od vode, ostaviti tek malo vode na dnu. Izgnječiti viljuškom tako da ostane i komadića, ne treba da bude glatko kao za krompir pire. Dodati upržen luk i sve dobro promešati. Probati, po potrebi dosoliti. Služiti toplo, kao prilog uz ribu.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)