Jela bez mesa

POSNE PLJESKAVICE OD KROMPIRA SA TAJNIM SASTOJKOM: Recept za sve ljubitelje pikantnih jela (FOTO)

Veganske pljeskavice od krompira koje se lako prave a još lakše sve pojedu.

18.01.2023 08:01

POSNE PLJESKAVICE OD KROMPIRA SA TAJNIM SASTOJKOM: Recept za sve ljubitelje pikantnih jela (FOTO)
shutterstock.com

Ukoliko nemate ideju koji biste obrok spremali u danima posta, isprobajte pljeskavice od krompira. Ovo jelo se dosta jednostavno pravi, a zajedno sa šampinjonima daje punoću ukusa u kojoj ćete uživati. Tajni sastojak će posebno obradovati one koji su ljubitelji nešto pikantnijih jela.

 

Srećna Republika donosi vam recept za najukusnije posne pljeskavica sa šampinjonima.

 

SASTOJCI:

  • 1 kg krompira
  • 3/4 šolje brašna (običnog ili bez glutena)
  • 250 gr šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • 2 kašike limunovog soka
  • 15g sveže mirođije
  • so, biber, čili pahuljice
  • 2 kašika ulja

 

PRIPREMA:

Krompir isecite na kockice, stavite u veliku šerpu i prelijte vodom. Prokuvajte, smanjite vatru i ostavite da se krčka dok se ne skuva skroz (20-30 minuta). Ocedite, začinite solju i biberom, po ukusu, i umutite mikserom da dobijete smesu kao za pire krompir. Ostavite da se ohladi dok pravite punjenje od pečuraka. Iseckajte sitno: crni luk, beli luk, pečurke i mirođiju. Zagrejte 1 kašiku ulja na tiganju i dinstajte crni luk oko 5 minuta. Dodajte beli luk, iscekane pečurke, limunov sok, prstohvat čili pahuljica i začinite solju i biberom. Ostavite na tihoj vatri, povremeno mešajući, oko 15 minuta ili dok pečurke ne omekšaju i većina tečnosti ne ispari. Skinite sa ringle i umešajte iseckanu mirođiju. U činiju sa ugnječenim krompirom, dodajte brašno pa počnite da oblikujete pljeskavice. Uzmite par kašika testa i formirajte krugove. U sredinu  jednog kruga dodajte otprilike kašiku mešavine pečurki, a zatim prekrijte drugim krugom krompira i oblikujte okrugle pljeskavice od krompira.

Zagrejte malo ulja u tiganju i kada se ulje zagreje, dodajte pljeskavice od krompira i pecite sa svake strane oko 2 minuta ili dok ne porumene.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari. (0)