Tetka Saveta

ŽENA OTKRILA KAKO SE PRAVILNO SEČE ANANAS: Nakon njenog saveta odmah ćete probati to tropsko voće (VIDEO)

Za neke savete nikada nije kasno.

11.01.2023 16:30

ŽENA OTKRILA KAKO SE PRAVILNO SEČE ANANAS: Nakon njenog saveta odmah ćete probati to tropsko voće (VIDEO)
shutterstock.com

Ananas je jedno od najpopularnijeg tropskog voća i s pravom nosi titulu "kralj voća". Nije samo ukusan nego je i vrlo dragocen u pogledu hranjivih supstanci. Bogat je mineralima poput gvožđa i mangana i sadrži velike količine vitamina C, beta-karoten, kao i enzim bromelin jer prirodno pomaže probavi.

Ananas se može unositi na nekoliko načina, kao sveže voće, kroz sok, ali i kroz kompot, odnosno kao konzervirano voće. Međutim, za sve ljubitelje svežeg ananasa najveću muku predstavlja njegovo sečenje i ljuštenje. Tvrda kora u tome nimalo ne olakšava stvar.

tiktok/zealously

Kako se pravilno seče ananas

Žena koja na platformi objavljuje pod korisničkim imenom Dijana pokazala je jednostavan trik zbog kojeg su mnogi zaključili kako čitav život porešno pripremaju ovo voće.

Na snimku koji je objavila na Tiktoku može se videti kako seče ananas po linijama koje već postoje na kori pa je, kad je završila s sečenjem, dobila komadiće tog voća. Izgleda da je malo ljudi znalo za ovaj postupak, sudeći prema komentarima na objavi.

- Imam 50 godina i tek sam sad saznala za ovo -

- Idem odmah da kupim ananas da probam ovo -

- Ima smisla - 

- Zašto sam ovo tek sad otkrila - samo su neki od komentara na objavi koja je prikupila više od 8.000 lajkova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)