Tetka Saveta

SVE STE PROBALI, ALI FLEKE OD KAFE I ČAJA NA ŠOLJAMA OSTAJU? Uz ovaj tajni sastojak provereno će nestati, a sigurno ga imate!

Sofi Hinčlif je ekspertkinja koja se bavi problemima čišćenja, a evo koji sastojak preporučuje kako bi vaše šoljice i šolje ponovo zablistati u punom sjaju.

08.01.2023 10:01

SVE STE PROBALI, ALI FLEKE OD KAFE I ČAJA NA ŠOLJAMA OSTAJU? Uz ovaj tajni sastojak provereno će nestati, a sigurno ga imate!
Shutterstock

Mnogi smatraju da kada popijete kafu, važno je da šolju odmah operete jer će se u njoj, u suprotnom, nastaložiti mrlje koje se veoma teško uklanjaju. Ista stvar se dešava i kada je čaj u pitanju, pa ćete nakon samo nekoliko sati stajanja tog napitka  u šolji primetiti da su se unutar nje zadržale ružne fleke.

Možda ste pokušali na različite načine da uklonite mrlje, ali retko nešto zaista funkcioniše. Međutim, influenserka Sofi Hinčlif otkriva kako jednostavno da očistite šolje sastojkom koji sigurno uvek imate u kući. Naime, u jednoj od Fejsbuk grupa, korisnik je pitao Sofi kako da ukloni mrlje od kafe i čaja sa šoljica, pa je ona rešila da otkrije šta je njen tajni trik

FOTO: shutterstock.com

Ukoliko ne operete odmah šoljice posle ispijanje kafe i čaja dočekaće vas neprijatan prizor

- Čaroban sastojak je zapravo so. Recept je vrlo jednostavan - navlažite unutrašnjost šolje i sipajte malo soli, a zatim istrljajte prstima ili sunđerom. Potom isperite i to je to, zbogom tvrdokornim mrljama - objasnila je Sofi, a preneo portal Express.

Druga kombinacija, za one najtvrdokornije fleke koje običnim deterdžentom nikako ne možete da skinete, jeste mešavina kuhinjske soli i alkoholnog sirćeta. Sirće se koristi za čišćenje mnogobrojnih površina u domu, pa ga možete iskoristiti i u tom slučaju, a rezultati će vas oduševiti.

Pixabay

Spas u poslednji čas možete naći u kuhinji među začinima 

- Ako se borite sa mrljama od kafe ili čaja na šoljama, pomešajte so i alkoholno sirće i kružnim pokretima pomoću sunđera pređite preko mrlja - rekla je Sofi, a oni koji su u praksi primenili njene savete više su nego zadovoljni rezultatima.

- Ranije bih besomučno lomila nokte trljajući fleke na šoljama, so neuporedivo olakšava posao -

- Mislim da je pravi efekat tek postignut sirćetom -

- Hvala na savetu, bukvalno me je spasao -

- Od kada sam pročitala ove savete, mašinu za sudove maltene i ne upotrebljavam - bili su samo neki od komentara oduševljenih Sofinih pratilaca.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)