Tetka Saveta

RETKO PRŽITE RIBU JER VAM SE STAN POSLE DANIMA OSEĆA: Dodajte ovaj sastojak i zaboravite na neprijatne mirise!

Kulinarski trik koji menja sve, je spas u zadnji čas.

Slika Autora
byAna Đelić

30.06.2025 12:31

RETKO PRŽITE RIBU JER VAM SE STAN POSLE DANIMA OSEĆA: Dodajte ovaj sastojak i zaboravite na neprijatne mirise!
shutterstock.com/Roman Samborskyi

Prženje ribe može biti pravo iskušenje, posebno kada se kuhinjom proširi intenzivan miris koji mnoge od nas odbija od pripreme ovog zdravog obroka. Međutim, postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da ribu spremate bez bojazni da će ceo stan danima mirisati na njen miris.

Bilo da je reč o morskoj ili rečnoj ribi, sve što treba da uradite jeste da u tiganj sa zagrejanim uljem dodate 100 do 125 mililitara mleka pre nego što stavite ribu. Mleko ne samo da neutrališe neprijatne mirise, naročito one karakteristične za rečnu ribu, već ribu čini i mekšom, sočnijom i prijatnijeg ukusa.

Oni koji poste ili izbegavaju mlečne proizvode ne moraju da odustanu od ovog trika - posne varijante kao što su bademovo ili sojino mleko takođe odlično funkcionišu.

Priprema ribe, iako deluje jednostavno, često može završiti sa suvim i žilavim mesom ako se ne obrati pažnja na detalje. Pravilno odmrzavanje smrznutih fileta i kontrolisanje temperature ulja su prvi koraci, ali upravo ovaj dodatak mleka čini razliku između prosečnog i vrhunskog obroka.

Mnogi koji su probali ovu metodu kažu da su iznenađeni rezultatima i da više nikada neće pržiti ribu bez mleka. 

- Ne samo da riba ima bolji ukus, već i cela kuhinja ostaje sveža, kao da niste ni kuvali - navodi se u komentarima.

Ukoliko volite ribu, ali ste se do sada dvoumili da je pripremate kod kuće zbog mirisa, ovo je trik koji vredi probati. Jednostavan, brz i izuzetno efikasan - savršen za svaku domaćicu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)