Nakon što puter ili margarin upotrebe za kolače ili testo većina domaćica će omot baciti u kantu za đubre. Međutim, nisu ni svesne da prave veliku grešku. Mnogi ne znaju da ambalažu od upotrebljenog putera mogu da iskoriste na mnogo drugih načina.
Na papiru u koji je bio umotan puter ili margarin uvek ostane malo masnoće koja može da se iskoristi u kuhinji. Umesto da završi u smeću, sačuvajte ove omote od putera u frižideru ili zamrzivaču. Jednostavno ih preklopite i ostavite u frižider, a evo kako sve možete da ih iskoristite.
Podmazivanje tiganja
Prvo i najjednostavnije je podmazivanje plehova ili tiganja. Umesto da otvarate novi komad margarina ili trošite ulje, jednostavno uzmite sačuvani papirić i pređite preko površine tiganja. To je brže, praktičnije i ekonomičnije.
Pečenje palačinki
Ovi papirići su odlični i kada pečete palačinke. Daju tiganju taman onoliko masnoće koliko je potrebno da se testo ne lepi.
Upotreba u zamrzivaču
Ambalažu od putera možete iskoristiti da stavite između kesa sa mesom u zamrzivaču.
shutterstock.com/Ahanov Michael
Na ovaj način ćete sprečiti da se kese međusobno zalepe tokom zamrzavanja, pa ćete lakše odvajati meso, ali i kese sa povrćem.
Sečenje torte
Ako sečete tortu, posebno one ledene ili sladoled-torte, namažite nož papirom od margarina. Parčići će biti savršeno ravni i uredni
Pečenje krompira
Ako volite krompir pečen u ljusci zamotajte ga u masni papir od putera. Krompir će dobiti poseban šmek, jer će masnoća lagano natopiti koricu. Na sličan način možete obložiti i kalupe za mafine.
Hleb i pecivo
Kada ispečete hleb ili peciva, jednostavno ih prekrijte papirom od margarina. On će upiti deo toplote i masnoće, a testo će ostati mekše i ukusnije.
Komentari (0)