Tetka Saveta

Iznenadiće vas kako su nekada izgledali frižideri! Šta im se dogodilo u međuvremenu?!

Snimak iz 1956. godine iznenadio je ljude širom sveta, pa i one koji se živo sećaju tog vremena.

21.07.2022 09:00

Iznenadiće vas kako su nekada izgledali frižideri! Šta im se dogodilo u međuvremenu?!
Foto: Shutterstock

Danas je domaćinstvo nezamislivo bez frižidera i ima ga svaki dom u skladu sa svojim mogućnostima. Što je standard domaćinstva veći, veći je i frižider, a podrazumeva se da on mora biti lepo i popunjen. Iako će mnogi misliti kako je današnje vreme kretaor boljeg standarda i da je sve ranije bilo dosta svedenije i skromnije, nije tako.

Na internetu se pojavio snimak na kom promoterka reklamira frižider daleke 1956. godine. Da slika nije crno-bela pomislili biste da se radi o sadašnjem trenutku jer frižider koji se prezentuje na snimku jeste funkconalniji i jači nego današnji. Barem tako izgleda.

Na vratima je mesto za flaše, sir i sitne namirnice. Ispod njega je velika zatvorena kutija u kojoj je smešteno povrće i voće. Kutija se može demontirati i može se izvući iz frižidera kad vam je potrebno nešto od hrane. To su samo vrata. U glavnom delu frižidera se može smestiti jelo i ostale namirnice na nekoliko polica. Zamrzivač je takođe veliki i u njega se može ubaciti zmrznuta hrana. Kocke leda koje se po običaju drže u plastičnom kalupu mogu se izbaciti diskretnim guranjem kutije naopako u ležište, pri ćemu ćeone pasti u korpicu za led.

Mnogi su ispod snimka komentarisali kako bi želeli da se vrati to vreme jer je sve bilo kvalitetnije, a bilo je žena koje su se složile kako bi rado imale tako funkcionalan frižider koji bi zadovoljio sve njihove potrebe u kuhiji. Sve je na svom mestu i dostupno u svakom trenutku. Veliki frižider poput ovog ne zahteva korišćenje ostave jer se u njega sve lako može smestiti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)